Lista över de 7 bästa veganprodukterna

Att välja att bli vegan är inte längre bara en modefluga utan har blivit en riktig livsstil för många. En vegansk kost har många fördelar, inte bara för din kropp utan också för vår omvärld. 

Om du vill ta steget till en renare kost, men kanske inte vet var du ska börja, kommer du i det här blogginlägget att lära dig mer om de bästa veganska produkterna för att ersätta köttprodukter. Välj de mest näringsrika veganska produkterna för att fylla på energin utan att sakna något. Vad väntar du på? Läs mer om super food.

Tofu

Tofu är ett utmärkt livsmedel som redan är mycket populärt bland vegetarianer och veganer. Det är en av de mest använda produkterna och framställs av sojabönor, vatten och stelningsmedel.

Tofu är en utmärkt proteinkälla för dem som inte äter köttprodukter och bidrar även till att sänka kolesterolet i blodet. Några av de mest populära recepten som du kan laga med tofu i ditt kök är ramen, miso-soppa och hundratals grytor där tofu ersätter kött och ost. 

Rekommenderade veganska produkter för en bättre kost och hjälp till att värna om miljön.

Quinoa

En annan av de mest populära vegetabiliska livsmedlen i veganköket, även populärt bland icke-veganer, är quinoa. Quinoa är ett spannmål som är mycket likt amarant (inkavete) eftersom det kommer från samma växtfamilj. Du kokar upp quinoan med lite vatte, det sväller och upps och passar i alla slags grytor, även som bas för att skapa deg till desserter. 

Quinoa innehåller mycket protein, fosfor och Omega 3 och har den stora fördelen att vara glutenfri. Quinoa finns numera att köpa i nästan alla livsmedelsbutiker. 

Vegansk ost

Det finns många ostälskare som har tvingats avstå från ost på grund av övertygelse när de övergick till vegankost eller helt enkelt alla som är laktosintoleranta.

Vegansk ost, som saknar mjölkbas, tillverkas av ett recept som huvudsakligen består av kokosolja, vatten, stärkelse och aromer. Det finns varianter av alla typer av ost, från färskost till lagrad. Några av de varumärken som saluför sådana produkter är Planet Vegan, Veggie Delicatessen och Heart Best. 

Vegoburgare 

Som vi vet eliminerar vegankost huvudsakligen alla ingredienser och livsmedel från djur, så adjö till allt kött. Lyckligtvis finns det fler och fler vegaoburger-alternativ från världens mest populära snabbmatskedjor. Dessa superfoods som tillverkas av grönsaker och soja påminner om kött i både utseende och smak.

Bästa mat och efterrätts-recepten med veganska produkter

Vegan-ägg

Du skulle förmodligen inte tänkt på veganska ägg! Nu är de här och passar både för veganer och även för dem som lider av äggallergi men som saknar just ägg.  

Bland annat varumärket JUST har introducerat äggersättning som luktar och smakar som riktiga ägg. Du kan göra allt från äggröra till en komplex och läcker spansk omelett.

Produkter baserade på bönor

Den som påstår att vegansk mat är komplicerat och framför allt väldigt dyrt har förmodligen inte efterforskat ordentligt. Att vara vegan kan vara så enkelt som att leta efter de perfekta grönsakerna som ger kroppen det näringsvärde den behöver. Det perfekta exemplet på detta är bönor och bondbönor. 

Dessa veganska produkter har ett ännu högre proteinvärde än kött och gör det möjligt att tillaga allt från varma grytor till vego-biffar som kan grillas precis som köttbitar. Det bästa med bönor är att de finns i vilken stormarknad eller livsmedelsbutik som helst.

Vegansk choklad

En av de svåraste utmaningarna för veganer är att hitta passande efterrätter.. Som tur är har vegansk choklad blivit allt vanligare. Ett av de vanligaste recepten är att blanda den med sojamjölk för att göra läckra varma choklad-shakes på vintern. 

Så nu vet du att det blir mycket lättare att följa en vegansk kost med alla dessa veganska produkter. Det är till och med enkelt att hjälpa till at se efter vår omvärld med göra små, läckra och praktiska omställningar i matlagningen och dina matvanor.