Vilken parfym använder du?

Vilka fördelar har körsbär för oss?

Körsbär är inte bara läckra, utan de anses också vara en superfrukt, eftersom de är rika på vitaminer och en utmärkt källa till beta-karoten, kalium, magnesium, järn, folat och fiber. Frukter som blåbär och jordgubbar är mycket mångsidiga och kan användas i otaliga desserter och recept.

Körsbär kallas "Prunus cerasus" i den vetenskapliga världen och konsumeras i stor utsträckning på grund av sina hälsofördelar, eftersom de har rengörande fördelar tack vare sina antioxidanter. Att inkludera körsbär i din kost minskar därför risken för många sjukdomar tack vare dess många hälsofrämjande vitaminer, antioxidanter och andra näringsämnen.

Läs vidare för att ta reda på mer, de hälsofördelar som körsbär har, om de är fetande, hur många kalorier de innehåller och några recept du kan använda är fantastisk mat i.

Är körsbär fetande?

Nej, körsbär är inte fetande.
Körsbär är en hälsosam mat att inkludera i vår kost och har många värdefulla egenskaper för sin storlek utan att ha ett högt kaloriinnehåll. Det är alltid rekommenderat att konsultera en specialist för att lära sig hur man kombinerar olika typer av mat, inklusive körsbär, i vår dagliga kost.

Hur många kalorier har körsbär?

I 100 gram körsbär finns det cirka 58 kcal, vilket är ett relativt lågt värde för deras vikt om vi jämför dem med andra frukter som banan eller mango, även om de är högre än äpplen till exempel.

Eftersom de är låga i kalorier är körsbär alltid en bra mat att ta som ett mellanmål när som helst på dagen eller för att stillar de söta begären efter en måltid om du försöker gå ner i vikt och träna mer.

Du kan enkelt inkludera körsbär i många dessertrecept för att göra en körsbärspaj. De är det 'hälsosamma' dessertalternativet för att hålla ditt kaloriintag lägre och få socker genom hälsosamma naturliga produkter. Du kan också njuta av den vackra rika körsbärssmaken i körsbärsjuice som är bra för att hjälpa inflammation.

Fördelar med körsbär

  • Körsbär är en superfrukt rik på antioxidanter. De kan hjälpa till att reglera sömncykler, vi vet alla att sömn är superviktig och de kan minska risken för hjärtsjukdomar och cancer samt risken för diabetes.
  • Körsbär kan påskynda återhämtningen av musklerna och reglera hjärtfrekvensen, så de rekommenderas ofta i kosten för idrottare.
  • Som redan nämnts har de kraftfulla antiinflammatoriska fördelar, vilket hjälper dig att bättre hantera artrit och minska symtomen på inflammation.
  • Att konsumera körsbär minskar risken för minnesförlust och främjar den övergripande hjärnhälsan.
  • De sänker också triglycerider och kolesterolnivåer, vilket hjälper till att förebygga leversjukdomar och gallstenar.
  • Förutom att minska risken för diabetes kan den sällsynta körsbäret också konsumeras av patienter med diabetes, eftersom det har ett av de lägsta glykemiska indexen av alla frukter.
  • Körsbär kan hjälpa till att skydda det kardiovaskulära systemet och förebygga hjärtinfarkt och angina pectoris.
  • De är också en otrolig källa till fiber, vilket betyder att de är användbara för matsmältningshälsan.
  • Tack vare deras låga kaloriinnehåll hjälper körsbär dig att gå ner i vikt och har en mättande, diuretisk och laxerande effekt.
  • Körsbär är rika på bioflavonoider, specifikt antocyaniner som hjälper till att förebygga risken för cancer, särskilt tjocktarmscancer.
  • De är också rika på melatonin, ett hormon som hjälper till att reglera sömnen. Om du har svårt att somna eller att sova, prova en körsbär eller två varje dag för att hjälpa dina sömnmönster.
Körsbär är vanligtvis tillgängliga på våren och kan ätas i sallader, desserter, såser, soppor, glass och många fler recept. De är så goda, låga i kalorier och de har många hälsofördelar som nämnts ovan. Om denna frukt är ny för dig bör du definitivt ge den en chans.
Tillbaka till blogg