Det bästa schampot mot håravfall för män och kvinnor

Ett friskt, starkt och naturligtvis välskött hår är nyckeln till ett friskt och vackert hår. Oavsett om du är man eller kvinna har du förmodligen märkt att ditt hår ibland faller ut mer än vanligt.

Det bästa sättet att förebygga håravfall och samtidigt ge näring, vård och skydd åt hårbotten är att använda schampo mot håravfall. Dessa produkter förhindrar håravfall och vitaliserar håret från roten. De förhindrar också att stress eller biverkningar av vissa mediciner tar ut sin rätt.  

Hur man väljer det bästa schampot mot håravfall

Schampoindustrin är väldigt stor. Därför bör du vara uppmärksam på de aspekter som du bör ta hänsyn till när du väljer en bra produkt för att bekämpa håravfall:

  • Hårtyp: Precis som när du köper ett vanligt schampo är det bäst att välja ett schampo som är anpassat till din hårtyp (fet, normal eller torr) och hårbotten. 
  • Naturliga ingredienser: En av orsakerna till håravfall är att man inte använder rätt schampo. Av bekvämlighets- och prisskäl tenderar vi ofta att använda schampo från snabbköpet. Dessa är dock ofta fulla av kemikalier och tillsatser som skadar håret. För att motverka håravfall bör du leta efter schampon med naturliga ingredienser, bland de bästa på marknaden finns schampon med arganolja, koffein C1 och ingefära.
  • Volym av håravfall: som en allmän regel, och även om det kan verka mycket, förlorar vi vanligtvis mellan 50 och 100 hårstrån per dag. Om din håravfallsmängd ligger i det intervallet eller något däröver kan du börja med ett mer ordinärt schampo. Men om du förlorar stora mängder per dag är det bäst att söka apotekar- eller läkarhjälp för att veta vilken behandling du ska följa.

Bästa schampon mot håravfall för snyggare hår

Bästa schampon mot håravfall för män

Vill du veta vilket som är det bästa schampot mot håravfall för män? För att hjälpa dig i ditt sökande efter det perfekta schampot och med hänsyn till recensionerna har vi sammanställt 3 schampon som skyddar hårbotten och förebygger håravfall hos män. 

Alpecin Shampoo med koffein C1

Alpecin anti-håravfallschampo för män är ett av de mest utbredda och bäst presterande schampona på marknaden och ger håret koffein C1. Denna förening stärker dina hårsäckar, dvs. hårbotten, och stimulerar hårväxten.

De flesta av ingredienserna i denna produkt är av naturligt ursprung. Dessutom har dess maskulina parfymdoft uppnåtts utan användning av skadliga kemikalier.

Priset är ganska överkomligt, eftersom du kan få den från så lite som ca 90-100 kronor.

Mroobest Anti-Hair Loss Shampoo

Mroobests schampo mot håravfall är ett perfekt alternativ för att sluta använda schampo med stor mängd kemikalier och istället använda ett 100 % naturligt schampo.

Dess ingredienser är alla av vegetabiliskt ursprung, till exempel gurkmeja, ingefära och grapefruktskal. Allt detta ger ett mycket behagligt schampo som lämnar håret mjukt och silkeslent och stärker hårbottens grepp för att minska håravfallet.

Du kan köpa detta schampo för runt 200 kronor. 

Bästa schampon mot håravfall för kvinnor

Letar du efter ett bra schampo mot håravfall för kvinnor? Här är de bästa produkterna på marknaden för behandling av håravfall. Även om många schampon är lämpliga för både män och kvinnor rekommenderar vi att du köper ett schampo speciellt för kvinnor.

Upptäck det bästa schampot mot håravfall för män och kvinnor

Kerzo Hair Loss Shampoo för kvinnor 

Kerzo anti-håravfallschampo är det bästa på marknaden när det gäller kvalitet/pris för att förebygga håravfall hos kvinnor. Ingredienserna i denna produkt är inriktade på att skydda hårsäckarna, vilket gör håravfallet mer komplicerat från första stund. 

Priset är cirka 50 kronor.

Lacer Pilexil Pilexil Schampo för håravfall 

Lacer har ett av de bästa schampona som finns, det berömda schampot Pilexil mot håravfall. Detta dermatologiskt testade schampo har en innovativ sammansättning som tack vare sina ingredienser är en av de mest effektiva behandlingarna mot håravfall och skydd av hårbotten.

Ingredienserna i denna produkt innehåller vitaminer, mineraler och andra molekyler som effektivt motverkar håravfall.

Det är ganska billigt, eftersom du kan köpa det för runt 50 kronor beroende på storlek. Så om du letar efter ett schampo som fördröjer håravfall till ett bra pris är Pilexil Hair Loss ett mycket bra alternativ.