DIVAIN | Equivalence Perfumes

45% OFF ON ALL PERFUMES! ONLY TODAY!

Your cart
Your cart is empty

Oops...You have no items in your bag.Let us help!

There are very notable price differences between some perfumes and others

Varför finns det en sådan prisskillnad mellan parfymer?

Låt oss sätta oss i en situation ... du vill ge en mycket topp parfym till din speciella person och du hittar en som Baccarat Rouge 540 av Maison Francis Kurkdjian (Divain-611). Dess namn indikerar redan exklusivitet och lyx, så du kan gissa ett högt pris, så de nästan 200 euro som det kostar överraskar dig inte (eller ja). Men det som säkert kommer att överraska dig är att hitta dess likvärdighet i Divain.

Hur kan det vara? Varför har vissa parfymer orimliga priser, medan andra mycket likartade är super prisvärda? Låt oss ta reda på det.

Unika och exklusiva ingredienser

Parfymersvärlden undviker inte "allt uppfinns". Av denna anledning strävar Master Perfumers att skapa dofter som är så innovativa och speciella som möjligt.

Och vad är det enda sättet att uppnå det? Skapa en unik kombination av ingredienser, så många gånger måste de ta till råvaror som antingen är hyper exklusiva, eller som är en konstighet i sig själva. Och dessa ingredienser är inte billiga att säga ... så det slutliga priset på aromen stiger.

Några av de unika ingredienser I dyra parfymer kommer från avlägsna platser eller är extremt komplicerade att extrahera, som i följande fall:

  •     Ambra: En utsöndring som produceras av vissa arter av valar, vars pris per Kilo är 5 000 euro. Men naturligtvis ger det en unik doft och ökar också fixeringen av doften.
  •     Iris: Lukten av irisroten påminner mycket om violer, men den är mycket mer speciell. Dess höga pris på 3 000 euro per kilo beror på att extraktionen av denna essens kan ta från 3 till 5 år.
  •     Oud: Detta trä av asiatiskt ursprung (även känt som agarved) är ett verkligt objekt av önskan efter parfymer, eftersom det ger doften kropp och intensitet. Det luktar en blandning av trä och hasselnöt och är mycket populär i dyra mäns parfymer och orientaliska parfymer. Dess pris handlar också om 3 000 euro per kilo.

Oud eller ambergris är de dyraste ingredienserna i parfymvärlden

Men egentligen, idag nästan alla varumärkesparfymer (utom vissa nischparfymer) görs igenom kemiska formler som imiterar naturliga essenser, så råvaror är inte det främsta skälet som gör priset på en doft så högt. I själva verket, enligt den populära brittiska tidningen Daglig posti allmänhet priset på själv doft överstiger inte 3% av det totala.

Det återstående 97% beror på de två faktorerna som vi utvecklar nedan utöver vinstmarginalen, naturligtvis).

Design och förpackning

Som är välkänt av alla kommer de dyraste parfymerna på marknaden från mest exklusiva modemärken i världen som Chanel, Tom Ford eller Bvlgari; där design och uppmärksamhet på detaljer är dess maximala.

Så de kan inte flaska sina dofter i vanliga flaskor och tillverkade av normala material, nr. De vill flaskan är en riktig samlarobjekt så att parfymen blir ett objekt av önskan inte bara för dess arom. För att göra detta anställer de några av de bästa produktdesignarna, vars avgifter återspeglas i parfymens slutpris.

Sedan finns fallet (inte så isolerat) av några flaskor som innehåller guld, safirer, rubiner eller till och med diamanter.

Nischparfymeri har mycket höga priser för sin exklusivitet

Reklamkampanjer

Även utan tvekan är reklamkampanjer de som avgörande höjer priset på en parfym. Några av de Bästa parfymannonser De har stjärnor i statusen av Rihanna, Johnny Deep eller Kate Mossoch deras anställning är inte exakt billig.

För att ge ett exempel investerade Chanel -varumärket en enorm 33 miljoner euro för produktion av sin annons för Chanel nr 5 2004. Och naturligtvis anlitade han skådespelerskan Nicole Kidman och filmregissören Baz lurhmann (känd för den stora Gatsby eller Moulin Rouge).

Var hittar du de bästa billiga parfymerna online

Om du är en av dem som inte ägnar mycket uppmärksamhet åt utsidan och föredrar en bra interiör, är ekvivalensparfymer din lösning.

Doppa, vi prioriterar kvaliteten på doften framför allt annat, dispensera med dyra reklamkampanjer och lyxförpackningar. Vi valde flaskor med enklare mönster, men, ja, väldigt estetik och ta hand om varje detalj; För att göra dem speciella även om de inte har guld, diamanter eller är designade av en känd designer. Våra är gjorda av glas med en träkoppare. Således, Vi lyckas sänka priserna samtidigt som vi håller exceptionell kvalitet.

Dessutom från köp av två, Du kan få dina billiga parfymer online utan fraktkostnader och med möjligheten att återvända Om du inte har rätt doft.

Previous post
Next post