Världens 9 dyraste parfymer

Världen är full av excentriska miljonärer och när det gäller lyxprodukter finns ett ständigt tilltagande utbud som är redo att tillfredsställa storspenderarna. Här  kommer nu en lista över de 9 dyraste parfymerna i världen. Läs mer om dofterna och alla astronomiska priser!

Shumukh

Shumukh anses vara världens dyraste parfym och tillverkas av lyxmärket The Spirit of Dubai. Denna lyxiga unisexdoft har delikata doftnoter av bland annat bärnsten, sandelträ, mysk och turkisk ros. Den kostar över en miljon euro och kommer i en vacker behållare dekorerad med 3 500 diamanter, pärlor, silver och rent guld.

Dignified Privée

Dignified Privée är en herrparfym från House of Sillage med kanel och vanilj som huvudingredienser. Det som sticker ut med denna doft är att den kostar hela 500 000 euro. Den handgjorda flaskan, prydd med onyx, diamanter, platina och guld, är den verkliga juvelen i denna dyra herrparfym.

Världens dyraste parfymer: priser och dofter

Imperial Majesty 

Imperial Majesty, som skapats av det brittiska parfymhuset Clive Christian, är en 200 000 euro dyr doft som bokstavligen är utformad för kungligheter, eftersom den sägs vara en kopia av den doft som Drottning Victoria själv bar. Skönheten ligger i behållaren, som bjuder på ädelstenar och 18 karat guld.

Poivre de Caron 

Man kan säga att Michael Morsettis parfym Poivre de Caron inte snålat på något. Den anses vara en av de mest intensiva doft som tagits fram. Doften skapades på 1950-talet med starka toner av peppar, kryddnejlika och röd chili. Stilen på flaskan som kostar runt 1 800 euro påminner om en antik kryddflaska, komplett med guldtråd runt kanten. 

Les Larmes Secretes de Thèbes 

Parfymen Larmes Secretes de Thebes är tillverkad av samma firma som tillverkar den omisskännliga Baccarat-kristallen och är lika mystisk som sitt namn. Denna Baccarat-doft, även känd som Secret Tears of Thebes, är en av de dyraste parfymerna i världen och består av utsökta inslag av bärnsten, jasmin, rosor, myrra och rökelse. Flaskan är formad som en egyptisk pyramid och priset överstiger 5 000 euro för 30 ml. 

Världens dyraste parfymer, upptäck lyx och elegans

24 Faubourg 

Hermés doft 24 Faubourg lanserades 1995 och är döpt efter gatuadressen där Hermés  öppnade sin första parfymfabrik. Doften är gjord för kvinnor och har starka blommiga noter i kombination med vanilj och sandelträ och kommer förstås med en saftig prislapp, runt 1 500 dollar per uns (ounce). 

Gardénia Grand Extrait 

Gardenia Grand Extrait-doften, som personligen utvecklades av Coco Chanel på 1920-talet, är en av de dyraste parfymerna i världen. Denna Chanel-parfym för kvinnor kostar över 3 000 euro och för samman det bästa av gardenia-doften. 

Golden Delicious Million Dollar

Golden Delicious Million Dollar, som lanseras i begränsad upplaga av den världsberömda parfymen med det lilla äpplet, är en ultra-elegant version av den klassiska modellen. Det är förmodligen den dyraste parfymen som finns, och som namnet antyder kostar den 1 miljon dollar. Flaskan är dekorerad med en brasiliansk turkos, en Sri Lanka-safir, diamanter, rubiner och massivt guld. 

Joy

Sist, men inte minst, har vi en parfym som lanserades av den berömda designern Jean Patou under 1930-talet. I dess inre finns tusentals jasminblommor och hundratals rosor. Priset är nära 1 000 euro. 

Det du! 9 av världens dyraste lyxparfymer som de flesta av oss bara kan drömma om. Nu när du känner till dem alla, vilken är du mest nyfiken på att prova?