Topplista med 10 oemotståndliga parfymer med vaniljdoft

Om du letar efter en söt doft som lämnar ett härligt doftspår vart du än går och som samtidigt utmärker dig som en förförisk, charmig och gåtfull kvinna: läs vidare. Läs mer om vår topplista med 10 oemotståndliga parfymer med vaniljdoft.

Black Opium från Yves Saint Laurent

En av de mest kraftfulla parfymerna för kvinnor från det franska modehuset Yves Saint Laurent. En riktig adrenalinkick och samtidigt glamorös. 

Kicken som doften erbjuder byggs upp av vanilj och jasmin i kombination med blommor, kryddor, trä och nötter som stärker intensiteten i Black Opium från Yves Saint Laurent (DIVAIN-167). 

Ange ou Demon från  Givenchy

Mode-, accessoar-, kosmetik- och parfymjätten Givenchy har tagit fram den här unika doften med två helt skilda nyanser och två olika vis att njuta av den. Dess eau de parfum med noter av vanilj har en själ som erbjuder både ljus och mörker.

Ange ou Demon (DIVAIN-129) har dessutom orientaliska inslag, perfekt för kvinnor som är gåtfulla, fascinerande och förtrollande. 

Vaniljparfymer för de sötaste kvinnorna

Hypnotic Poison från Dior

Denna doft är känd som Diors förbjudna frukt och är en av de mest gåtfulla, kraftfulla, förföriska och djärva dofter som någonsin skapats av någon parfymör.  Vaniljen i den här parfymens hjärta passar djärva kvinnor.

Hypnotic Poison från Dior (DIVAIN-155) har noter av mandel, jasmin sambac, jacaranda, mysk och söt vanilj. Doften sägs vara idealisk för kvinnor som gillar berusande, extravaganta, förföriska, förtrollande och förhäxande dofter.

Viva la Juicy från Juicy Couture

Juicy Couture är ett märke som står ut för att passa den moderna kvinnan som gillar alternativa och annorlunda dofter, precis som Viva la Juicy (DIVAIN-538). 

Denna parfym klassificeras som fruktig och erbjuder en unik sötma och fräschhet. Dessutom får den hjälp i bakgrunden noter av karamell, pralin och vanilj. 

Valentina från Valentino

Den när eau de parfymen från det italienska märket Valentino är utformad för kvinnor som gillar söta dofter och utmärker sig just för sin söta doft. I innehållsförteckningen hittar vi både frukter, kryddor och blommor tillsammans med den söt essensen. Dessutom har Valentina (DIVAIN-096) ett långvarigt doftspår med inslag av tryffel och citrus.

Deep Red från Hugo Boss

Trots att Hugo Boss är ett varumärke som har inriktat sig på mode och herrparfymer har företaget även dofter för kvinnor. Ett exempel är parfymen Deep Red (DIVAIN-522) med vaniljdoft, som är gjord för kvinnor som även dras till orientaliska dofter.

Bland ingredienserna hittar vi de bästa frukterna för en parfym (eau de parfum) som citrus, björnbär och päron. Dessutom märks även cedertränoterna. 

Lista över de viktigaste vaniljparfymerna för dig som gillar söta dofter

Tobacco Vanille från Tom Ford

En unisexparfym från 2007 som är en riktig lovsång till allting orientaliskt tack vare den intensiva doften.

Bland noterna i Tobacco Vanille unisex (DIVAIN-196) märks vaniljblomma, en aning tobak och ylang ylang och canangablomma Dessutom innehåller basnoterna torkad frukt och träiga inslag.

Olympéa från Paco Rabanne

Olympéa (DIVAIN-174) är, som namnet antyder, avsedd för gudinnor. Kontrasten mellan grön mandarin, jasmin med ingefärsblomma och de salta doftnoter mixat med söt vanilj skapar en sensuell doft som är perfekt i alla sammahang.  

The Only One från Dolce&Gabbana

Om du är en kvinna som älskar söta dofter är Dolce&Gabbanas The Only One (DIVAIN-588) en av de bästa parfymerna på marknaden. Kombinationen av ingredienser är idealisk för de kvinnor som gillar både mjukhet och djärvhet i samma doft. 

Med citrus och blommor i öppningen märks sedan de fruktiga hjärtnoterna och basens vanilj med karamell.

L från Lolita Lempicka

Bland alla klassiker finns även den här vaniljparfymen för unga kvinnor som söker en söt doft.

L från Lolita Lempicka (DIVAIN-561) har doftnoter av vanilj, citron, apelsin och kanel. Dessutom sticker kryddor och blommor fram i bakgrunden och understryker doften ungdomliga söta inslag.