Månkalendern och hårklippning - en guide

Trots att månen befinner sig 384 000 km från oss på jorden hävdar många experter att månfaserna påverkar tidvatten, humör och till och med chansen att bli gravid. Detta är något som sker på grund av magnetism och är vetenskapligt bevisat. Men... visste du att hårklippning vid fullmåne får håret att växa snabbare och starkare?  

Ja, det stämmer verkligen! Månfasen kan påverka människans hår på samma sätt som den påverkar produktionen av saft. Om du fortsätter att läsa den här artikeln kommer du att få intressanta hälso- och skönhetstips om hur och när du ska klippa ditt hår enligt månen och olika månfaser. Är du nyfiken? Läs vidare! 

Nymåne

Den här månfasen är en av de bästa tiderna för en ny och kreativ hårklippning samt om du vill färga håret. 

Nymånen är månen för allt nytt, förnyelse av livet, initiativ och varaktiga projekt. I denna fas befinner sig månen mellan jorden och solen. Den synliga sidan får inget ljus och är synlig på dagen, men aldrig på natten. Under den här fasen infaller den bästa tiden att klippa håret om du vill ha en radikal förändring. 

Vänta på att månen syns på dagen om du bara vill göra smärre förändringar, oavsett om det handlar om att klippa sig eller färga håret. Nymånen påverkar ditt hårs skönhet och hälsa och gör det starkt och glänsande under den här månfasen. 

När ska du klippa håret enligt månkalendern för snabbare hårväxt? Skönhetstips:

Halvmåne 

Halvmånen indikerar tillväxt och mognad. Under denna period i månkalendern är månen helt upplyst av solen. Vi kan se den hela natten. Det är den bästa månfasen om du är osäker på om du ska klippa dig eller inte.

Halvmånen är känd för att orsaka stark och hälsosam hårväxt eftersom den får hårrötterna att bli starkare, vilket i sin tur gör håret starkare och mer resistent. Det är därför denna fas är idealisk för att klippa topparna. 

Fullmåne

Fullmånen, efter den fjärde halvmånen, är den bästa månfasen för hår- och skönhetsbehandlingar och även för att ge håret volym. Den är känd som känslornas och romantikens månfas. Det är en av de mest intensiva av alla månfaser och är bäst för att fixa till kortare hår och att få håret att växa snabbare.

En hårklippning vid fullmåne är perfekt om du är efter den perfekta looken, om du vill åt någonting helt nytt eller en hårvårdsbehandling. Bästa tidpunkten under fullmåne är just mellan kl. 06.00 fram till kl. 12.00. 

När du ska klippa dig enligt månkalendern

Avtagande halvmåne

Den avtagande halvmånsfasen i månkalendern är bäst för rotförnyelse och för färgförändringar Det rekommenderas dock inte att klippa håret under den avtagande halvmånsfasen om du inte har tålamod, eftersom det tar längre tid för håret att växa ut. 

I den här fasen tar månen åter formen av en halvcirkel och kan ses på himlen runt midnatt. 

Även om detta är den fas då håret tar längst tid att växa, växer det också som starkast. Därför är det också ett bra tillfälle att byta hårfärg. Den avtagande månen hjälper dig att bli av med livlöst och matt hår. Det är också en idealisk månfas för en hårbottenbehandling, att återfukta och låta hårbotten vila ut. 

Kom ihåg att det under året finns 13 månfaser i 28-dagarscykler. I varje månfas finns det en speciell och annorlunda magnetvibration som uppstår i varje månfas  magnetism.  Tänk på att hårvård inte bara är en fråga för kvinnor. Ha månkalendern till hands varje gång du vill klippa dig eller när du funderar på att ändra din look!