Olika typer av örhängen. Lär dig skillanderna!

Med tiden har smyckesvärlden utvecklats och numera finns det ett oändligt antal accessoarer och smycken som passar alla stilar och personligheter.

I den här blogg-artikeln berättar vi om de olika typerna av örhängen som finns för både kvinnor och män. Det blir nu mycket lättare att välja den som passar bäst till ditt utseende och din ansiktsform. Fortsätt läsa! 

Typer av örhängen för kvinnor 

Idag är örhängen en viktig accessoar för den moderna kvinnan. De vanligaste är:

Knappörhängen

Det här är de typiska minimalistiska örhängena som sitter helt fast i örat. De är vanligtvis mycket eleganta och kan bäras både vid viktiga tillfällen och till vardags. Vanligtvis använder man en tryckknapp för att ta på eller av dem. 

Knappörhängen kan också användas som piercings genom att placeras direkt i örsnibben eller andra delar av ansiktet.

Ringörhängen

Ringörhängen är inte bara runda, de kommer i många olika former, t.ex. fyrkantiga, stjärnformade eller till och med hjärtformade örhängen.

De vanligaste typerna av örhängen och typer av lås

Avlånga örhängen

Det är örhängen som är särskilt långa. Den här typen av örhängen är fortfarande moderna,, men du bör veta hur du ska kombinera dem med din klädsel och frisyr för att inte få en stökig look.

De kallas också ljuskronor eller ljuslyktor, eftersom de ser ut som antika lampor med ornament nedtill.

Typer av öronpiercings

Numera finns det olika typer av öronpiercings som kan placeras på olika ställen i örat.

  • Helix- och anti-helix-piercings.
  • Anti-tragus- och tragus-piercings. Den sistnämnda piercingen är en piercing i örsnibben som sticker ut från örat. Den är mycket iögonfallande och har blivit väldigt modern.
  • Bar bell-piercing
  • Conch piercing
  • Daith-piercing och rook-piercing

Det är inte många som vågar sig på dessa piercingar mellan hörselgången eftersom båda är ganska smärtsamma.

Typer av örhängen för män

Det är inte bara kvinnor som gillar att smycka sina öron, utan även män har anammat trenden. Tre typer av örhängen utmärker sig bland de vanligaste örhängena för män:

Runda eller ringformade örhängen

Detta är det första och kanske det äldsta örhänget för män. Det sitter på örsnibben och är ett örhänge. Vanligtvis är den här typen av örhängen tillverkade av 925 sterling silver eller guld.

Örhängen med ädelsten

Numera är de de mest använda örhängena. Det är små örhängen med ädelstenar som är glänsande och mycket slående. De är mycket vanliga bland fotbollsspelare och modeller. Ett bra exempel är David Beckham.

Lär dig att skilja mellan olika typer av örhängen för örat.

Stretchörhängen

Stretch-piercing är lite mer radikala och endast de mest djärva väljer denna typ av piercing som består av att man sträcker ut hålet i örat lite efter lite med en uttöjare tills det når den önskade storleken.

Typer av örhänge-lås

Örhängen kan också klassificeras efter vilken typ av lås de har. De mest kända är följande:

Örhängen med omega-lås

Omega-låset är inte det vanligaste, men det har fått sitt namn eftersom mekanismen som gör att örhänget stängs över örat liknar bokstaven omega i det grekiska alfabetet. 

Det är ett av de bästa spännena, eftersom det håller fast örhänget i örat. Det är dock inte särskilt vanligt för mindre örhängen.

Örhängen med snäpplås

Detta är det vanligaste av örhängs-nb      qwbmlåsen. Det är en bit som kallas för en fjäril, som fästs i örhänget och gör att det sitter fast i örat. 

Katalanska örhängen med spänne

Det katalanska spännet liknar tryckknappen, men med undantag för att det använder en hävstång som hakar fast i ett stycke med ett litet hål i.

Örhängen med krokspänne

Krokspännet, även känt som hippiespännet, är en ganska enkel mekanism som består av en slags krok som går genom öronpiercingen och fäster örhänget.

Som du kan se har du numera många olika typer av örhängen och spännen att välja mellan. Tack vare den här artikeln i vår blogg kan du nu köpa de som passar bäst till din ansiktsform och stil när du går till juveleraren eller piercingstudion.