10 Olika typer av läppar Make-up-tips

Formen på en persons mun kan berätta mycket om honom eller henne, från personlighet till hur han eller hon är i romantiska relationer. Förutom fylliga eller tunna läppar finns det andra typer av läppar som det är viktigt att identifiera för att veta vilka som är mest lika dina läppar. På så sätt lär du dig hur du kan använda make up så att de blir de viktigaste i ansiktet.

Tunna läppar

Tunna läppar har sin charm, men en person med denna typ av mun har en tendens att få mer volym på ett naturligt sätt. För att få dem att se fylligare ut kan du prova dig fram med mer än två nyanser av läppstift för att få dem att se fylligare ut. Du skapar en djup effekt från mitten till slutet av läpparna. Du kan också rita läpparna lite utanför den egentliga linjen för att ge dem mer dimension. 

Fylliga läppar

Dessa läppar är bland de mest förföriska och står ofta i centrum för uppmärksamheten. Om du är en djärv kvinna kan du välja djupröda nyanser för att framhäva volymen ännu mer. Om du däremot vill framhäva din ögonmakeup, välj läppstift i mer neutrala nyanser.

Typer av kvinnoläppar och hur man använder make up för att få ut det mesta av dem.

Cupidos pilbåge-formade läppar

Tjejer som har läppar med en uttalad båge tenderar att ha en mycket flirtig personlighet. Den här typen av hjärtformade läppar passar till nästan vilken makeup-look som helst, men om du vill göra ett stort intryck rekommenderar vi mörka färger eller en passionerad röd färg som kommer att se fantastisk ut med den definierade bågformade munnen.

Mindre tydlig Cupidos bågskepnad

Denna typ av läpp innebär att överläppens båge på överläppen är något mer otydlig. Båge är alltid mycket attraktiv, så om du vill förföra rekommenderar vi att du använder läppenna för att ge mer definition till denna del av munnen. 

Fyllig överläpp

Väldigt attraktivt, eftersom det är en egenskap som många skådespelerskor och kändisar har och som anses vara det sexigaste kvinnorna har. När du sminkar dig väljer du vinrött och brunt i jordnära toner som framhäver din fylliga mun. 

Medium-fylliga läppar

En person med mellan-fylliga läppar kan som tur använda alla typer av smink och se fantastisk ut. Om du har den här formen ska du inte vara rädd för att utforska nakna färger, bruna färger, passionerad röd färg, rosa och till och med blå och gröna nyanser.

Olika typer av kvinnors läppar och hur man gör använder make up för dem.

Läppar som är fylliga i mitten

När en person har den här typen av mun med fylliga läppar, särskilt i mitten av munnen, vilket automatiskt skapar en rundad båge. Dessa läppar är mycket eftertraktade, så ta tillvara på dem med nyanser av passion-röd eller flammröd. 

Breda eller utdragna läppar

Personer med bredare läppar kommer att tycka att antingen överläppen eller båda läpparna ser lite långsträckta ut. Beroende på hur utsträckta och stora dina läppar är i förhållande till resten av ansiktet kan du använda olika typer av läppstift. Vi rekommenderar nyanser som liknar din hud eller är ett snäpp ljusare. 

Nedåtböjda läppar

I det här fallet är läpparna lätt eller måttligt böjda nedåt. Den här typen av nedåtriktad mun åtföljs vanligtvis av tunna läppar, men med en naken eller brun läppenna och gloss kan du öka volymen och ändra krökningen uppåt om du vill.

Uppåtböjda läppar

De uppstår när både över- och underläpparna är lätt böjda uppåt. De flesta kvinnor med den här profilen har en mindre mun,rosa och korallfärgade nyanser rekommenderas. 

Nu när du vet vilka typer av läppar som finns bland kvinnor blir det lättare för dig att veta hur du ska göra för att få ut det mesta av dem och alltid ha ett perfekt leende fullt av personlighet.