Vad är parfymprov? Fördelar och nackdelar med att köpa

De som känner igen en bra parfym vet att en doft är bra när den tränger in i huden och lämnar sitt doftspår. Men det är inte alla som har råd att köpa parfymer eftersom priset  vanligtvis är relativt högt, beroende på märke och storlek.

I den här artikeln vill vi dela med oss av ett perfekt alternativ för att njuta av en bra parfym till ett överkomligt pris. Vi talar om parfymprover och varuprover.  

Även om många är försiktiga med dessa produkter eftersom de inte kommer i originalförpackning kan de i själva verket ett utmärkt alternativ när det gäller att köpa en kvalitetsparfym för både män och kvinnor. Nedan berättar vi i detalj vad parfymprover och varuprover är, deras egenskaper och skillnaden mellan dem och de vanliga märkesparfymer.

Vad är ett parfymprov?

Parfymprov tillverkas i syfte att användas i parfymaffärer och varuhus för att ge kunder ett smakprov av en parfym för att sedan övertyga eller förföra dem att köpa produkten. Det är en 100 % originalparfym som kan presenteras i olika format som EDT (Eau de Toilette) eller EDP (Eau De Parfum). Den viktigaste skillnaden jämfört med den vanliga är presentationen. Just för att det är parfymprover spenderar tillverkarna mindre pengar på förpackningen, vilket gör att priset på produkten varierar avsevärt.

Skillnaden mellan varuprov och vanlig parfym

Parfymprover tillverkas för alla typer av herr- och damparfymer av alla märken, inklusive de mest prestigefyllda märken som Calvin Klein och Christian Dior. Du kan hitta dem i parfymaffärer eller varuhus antingen som gratis parfymprover eller som varuprover till försäljning.

Parfymprovernas fördelar och nackdelar  

  • Vätskan i parfymproverna är exakt samma som finns i dam- och herrparfymernas originalflaskor. Du kan använda parfymproverna med samma förtroende som den vanliga parfymen under en lång tid. Det är viktigt att förvara alla parfymer i ett svalt och fuktfritt utrymme.
  • Priset är relativt billigare än vanlig parfym. Det är innehållet som är det viktigaste.
  • Att köpa parfymprover är ett bra sätt att få med sig sin favoritdoft vart man än går. Tack vare storleken passar den perfekt i din handväska eller ryggsäck.
  • Den enda nackdelen är att du inte kan njuta av doften länge eftersom parfymproverna är betydligt mindre än vanlig parfymflaskor, så du måste springa till butiken mellan varven för att köpa nya. 

Fördelar och nackdelar med varuprov

Varuprover

För att klargöra skillnader vill vi berätta vilka egenskaper som skiljer varuproverna från vanliga parfymer.

Den har vanligtvis en etikett som anger att den är "tester" eller "varuprov".

Varuprover har en annorlunda prestanda, ibland inte samma ingredienser eller märkesegenskaper. De kommer vanligtvis i en vit eller brun kartong ofta utan originallock.

Priset på dessa produkter lägre än vanliga parfymer.  

Du kan ibland köpa dessa test parfymer i parfymaffärer, apotek och butiker i shoppingcentrum och gallerior i många länder över hela världen. Du kan till och med hitta butiker och varuhus som erbjuder parfymprover av några av de bästa märkena för män och kvinnor helt gratis.