Planet First: Hantverk med återvunnen plast

Making crafts with plastic is a good alternative for a rainy afternoon

Förutom att göra små åtgärder för att ta hand om miljön i din dag till dag hur man återvinna eller köp i bulk Du kan också ge ett andra liv till föremål som annars skulle hamna i papperskorgen.

Återanvändning är en av nycklarna för att undvika den enorma generationen av avfall och därmed samarbeta med det efterfrågade cirkulär ekonomi. Därför vill vi idag presentera några idéer så att du kan återanvända plastredskap som du använder i ditt dagliga liv. Missa inte någon detalj av dessa Roliga och originella hantverk med plast, eftersom du kommer att älska dem och du kommer att ha det bra att göra dem garanterade!

Ah! Och oroa dig inte eftersom de är superenkla, du behöver inte vara en hantverk för att få dem att se spektakulära ut.

Hantverk med plastlock

Trivet

Plastlocken är perfekta för att göra en rolig och original placemat.

För att göra detta måste du helt enkelt samla några dussin (beroende på den storlek du vill att din trivet ska ha, måste du samla mer eller mindre, uppenbarligen) och limma sidorna tillsammans med hjälp av transparent silikon eller något speciellt lim .

Det är ett mycket mångsidigt plasthantverk eftersom du, beroende på hur du limmar dem, kan göra runda, fyrkantiga, långsträckta placemats ... oändliga möjligheter! För att ge det en speciell touch kan du dessutom måla dem i färger.

Blommorformad fotor / korthållare

Du kommer att älska det här alternativet, för förutom att det är vackert är det väldigt mångsidigt. Den består av att gå med i fem pluggar med silikon som bildar kronbladen i en blomma, stick en på toppen mitt i blomman och gå med i en tråd (som du kan limma bakifrån med silikon) till en annan plugg som fungerar som bas , till exempel och som vi visar dig på bilden.

Måla dem i de färger du vill ha och med hjälp av en skärare, gör en slits i den övre delen av en av kronbladen, så att du kan sätta kanten på ett kort eller ett fotografi.

Det är perfekt att dekorera alla rum eller att placera på borden i dina fester, överraskande dina gäster med ett kort med sitt namn för att ange var de måste sitta.

Vi kan hjälpa planeten genom att inte konsumera mer än vi behöver

Spegel

Med plastlock kan du till och med göra en spegel! Eller snarare dekorera det, men med hur vackert det är, berätta inte för oss att du inte vill göra det. Det är också väldigt enkelt: köp ett glas i en glasbutik eller återanvända en gammal spegel som du har hemma (det andra alternativet är det bästa så att det är ett 100% miljövänligt hantverk) och lim kepsarna på ramen. Färga dem växla två eller tre färger för att göra det mycket vackrare.

Du hade aldrig föreställt dig att plastflaskhattar kunde ge så mycket spel, eller hur? Nu ska vi se vilka hantverk du kan göra med plastflaskor. De har inget att avundas till de som vi redan har visat dig!

Hantverk med stora plastflaskor

Vertikalt trädgård

Resultatet av detta hantverk kunde inte vara mer original. Placera flaskan horisontellt och skär en bit plast så att det finns ett hål där smuts kan få. Plantera några frön av din favoritväxt och knyt en tråd eller sträng i båda ändarna så att du kan hänga den på väggen. För att binda det kan du göra ett litet snitt på varje sida och passera slutet av repet inuti.

Vi rekommenderar att du gör det på en tom vägg, eftersom ju fler flaskor du lägger i din vertikala trädgård, desto mer spektakulära kommer det att bli.

Ett sätt att återvinna är att återanvända och ge saker ett andra liv

Korg

Order är avgörande att känna sig bekväm i vårt hem, om inte berätta Marie Kondo! Och ett av sätten att få allt snyggt och rent är att placera korgar i hyllorna och lägga alla dina saker in i dem. Således kommer det visuellt inte att finnas så många redskap i sikte och allt kommer att vara mer ordnat.

Du kan göra dina egna korgar med plastflaskor. För att göra detta måste du bara klippa den övre delen av karaffen lägre eller högre beroende på det djup du vill att din korg ska ha. Sus kanterna så att det inte finns några fläckar, och nu är det den roliga delen: dekorera! Vi föreslår att du gör dig själv med jute rep och lindrar det runt karaffen med hjälp av silikon. Effekten är mycket minimalistisk men rustik och mysig, mycket i linje med nuvarande trender.

Bowling

Detta hantverk med små plastflaskor kommer att älska de små i huset (även om det inte är lika mycket som dessa barns parfymer). Det är också så enkelt att de kan göra det på egen hand utan din hjälp. Du måste bara fylla gamla plastflaskor med sand, smuts eller ris; Stäng dem och färg och dekorera dem som du vill (som alltid är detta den roligaste delen och där du kan låta din fantasi löpa sig). Nu måste du bara sätta dem i linje, få en boll ... och spela!

Du kan också skapa hantverk med plastkoppar och plattor som väggdekorationer eller muffinsbrickor som den som visas på fotot. Coolt, eller hur?

Glasögon, skedar, plattor, flaskor ... är idealiska för att göra hantverk

Om du är nyfiken på att veta vilka åtgärder vi utför i Divain för att ta hand om vår planet, kan du se dem i avsnittet på vår webbplats Planet först.