De 4 bästa parfymörerna i världen

All glamour som syns i perfekta galaklänningar, modedesign på modevisningar, som finns i alla fulländade parfymer är bara några inspirationskällor som varit drivkraften bakom världsberömda personer inom mode och parfymeri. Här handlar det om nyckelpersoner  som har nått framgång i hela världen och blivit riktiga kultfigurer när det gäller stil och elegans. Ni kommer garanterat att känna igen alla berömda varumärken.

Inom parfymeri finns välkända parfymskapare som sticker ut för att ha tagit fram utsökta aromer. Vi vill tala lite mer om sex av världen bästa parfymdesigners liv och framgång.

Du kommer också att lära dig mer om hur de skapat världens mest populära  märkesparfymer som varit och fortfarande är kändisfavoriter inom konst- och underhållningsvärlden.

Coco Chanel 

Coco Chanel började sin karriär som modedesigner och specialiserade sig sedan inom  parfymmarknaden efter att ha tagit fram en parfym som hon döpte efter sitt egna  varumärke: Chanel Nº5 (DIVAIN-106) som är en klassiskt blommig parfym och inspirerad av kvinnor.

I början var det hennes egen personliga parfym som hon senare beslöt sig lansera och  marknadsföra som en alldeles ny damdoft. Chanel Nº5 har blivit en av världens favoritparfymer. Chanel har sitt huvudkontor i Paris och har sedan företagets grundades år 1910 blivit ett ledande varumärke inom mode, parfymer och modeaccessoarer och även kosmetika.

Vi förklarar vilka parfymmärken som är de allra viktigaste

Giorgio Armani 

Giorgio Armani är en av de mest kända parfymdesigner i världen. Armanis förföriska maskulina dofter är utan tvekan några av branschens mest efterfrågade. En av de mest populärar är Acqua di Gio (DIVAIN-027). Den här eau du parfum mixar en frisk havsdoft med ädeltränoter. Armani syns ofta på de största modevisningarna i Milan, New York och Paris. 

Calvin Klein

Calvin Klein grundade still företag i New York 1968. Hans design, både för kläder och dofter, fängslar både män och kvinnor. I åratal har miljontals människor använt allt från underkläder, kavajer, jeans och parfymer. Calvin Klein är absolut ett av de mest prestigefyllda och erkända märken som finns inom mode och parfymeri. 

Calvin Kleins parfymer lyckas som få andra att lyfta fram sensualitet hos både män och kvinnor. Bland sina mer än 150 parfymer utmärker sig Eternity (DIVAIN-207) och CK One (DIVAIN-030). Calvin Klein har blivit ett av världen mest välkända varumärken.

Christian Dior är en av de mest kända parfymdesigner som finns

Christian Dior

Dior förtjänar ett speciell omnämnande. Firman har i mer än ett halvt sekel gjort sig känt för mode och elegans. Företaget grundades av  Christian Dior, en  framstående fransk parfymskapare och modedesigner.

Familjehemmets trädgård i Granville har varit inspirationskälla för Dior. Christian Dior lyckas fånga och återge all glamour  som han såg i alla kvinnor från huvudstaden Paris som semestrade i hans hemtrakter. 

Dior designar allt från kostymer till en utsökt parfymer. Dior är synonymt med lyx och glamour. När det gäller parfymkollektioner erbjuder Dior fler än 200 dofter som har ett mycket brett register. Alla har tagit inspiration från skönhet som finns överallt. Dofterna är fräscha och moderna. De mest kända parfymerna är Joy, Fahrenheit, J´Adore och Homme. 

Detta är listan över 4  av världen bästa parfymdesigner. Självfallet finns det många andra kända parfymörer som påverkat oss och satt sin prägel inom parfymeri med olika märken.