6 parfymer som luktar rent och fräscht eller påminner om tvål så att du känner dig fräsch hela dagen

Nu för tiden är det mycket lätt att hitta fräscha dofter som erbjuder fantasiska egenskaper och doftnoter med en slående afrodisiakum-effekt.  Men när du letar efter något mer än förförisk kraft och du vill åt en parfym som luktar riktigt rent och fräscht som du kan använda när som helst på dagen blir valet kanske lite svårare. 

Vi har därför tagit fram en lista på de bästa parfymerna som luktar rent och fräscht. De är framtagna av blommor och citrusfrukter. 

De här fräscha dofterna kan användas dagligen utan att man tröttnar på dem och har tillräcklig hög kvalitet för att hålla den fräscha känslan vid liv hela dagen. Nu går vi vidare direkt! 

J’Adore från Dior

En klassiker som bara måste finnas på ditt nattduksbord. Idag är den fortfarande en av de mest sålda parfymerna i världen. J'Adore från Dior är en mycket elegant och feminin parfym som utöver sin glamourösa aura skapar en härlig nästan krämig, ren och fräsch känsla. 50 ml- och 100 mlflaskorna liknar små karaffer och är ytterligare ett bra exempel på just hur glamorösa de verkligen är. 

De fruktiga och fräscha toppnoterna i den här parfymen avger en livlig blommig doft i basen med en antydan av vanilj och vit mysk som garanterat kommer att hålla dig fräsch hela dagen. Perfekt att användas när det är dags för sommarkläder.

Fräscha parfymer som luktar rent och som passar bra jämt

Light Blue från Dolce & Gabbana

Den här parfymen skulle vi vilja likna en god saft gjord på jasmin med en touch av bambu och gröna äpplen. När Dolce & Gabbana skulle ta fram parfymen valde man dessa ingredienser för att få fram en atmosfär som påminner om den sicilianska sommaren. Den är är väldigt fräsch och påminner lite om nyklippt gräs.  

Light Blue Eau de Parfum avger en väldigt frisk, avslappnad, fruktig och blommig doft med en raffinerad mysknyans. Vi är helt säkra på att den dessutom är inspirationskälla till flera rengöringsprodukter

Det är ett bra val för kvinnor som inte gillar starka parfymer men som fortfarande vill dofta fräscht hela dagen. Prova själv hur fräsch den är! Den finns även tillgänlig i 30 ml-format.

Coco Mademoiselle från Chanel

Även om parfymen Coco Mademoiselle togs fram av Chanel av misstag eller rena slumpen när man som bäst höll på att ta fram parfymen Chance har den blivit en riktig  storsäljare. Det är just parfymens sammansättning som gjorde Coco Mademoiselle till den första doften som kombinerar en riktigt intensiv maskulin bas i kombination med ett blommigt parfymhjärta. Alla feminin blommor som jasmin och rosor lyfter fram en alldeles oemotståndlig och förförisk doft. Dessutom är den en av de fräschaste citrusparfymerna på marknaden. De vita myskaromerna med patcholi gör doften väldigt mjuk. Coco Mademoiselle från Chanel är en ren och intensiv sommarparfym som doftar underbart hela dagen. 

Coco Mademoiselle från Chanel är en fräsch doft som luktar tvål och nytvättade kläder

Ck One från Calvin Klein

En av de mest rekommenderade fräscha parfymerna, perfekt för både män och kvinnor, är CK One från Calvin Klein. Parfymen utmärker sig genom att erbjuda en alldeles fri känsla, full av skönhet och harmoni och är inspirerad av den storslagna naturen. 

Ingredienser som grönt te bidrar också till att göra doften subtilt sensuell. Med den bländande öppningen märker du mandarin, papaya, bergamott och citron som direkt ger dig all den vitalitet och fräschör du behöver. Sist men inte minst ska vi inte glömma de aromatiska och eleganta doftnoterna som muskotnöt, violer, jasmin, rosor och liljekonvalj bjuder på. 

Happy från Clinique

Happy från Clinique är mycket uppfriskande och behaglig. Även om den lanserades för några år sedan är den fortfarande en av de mest använda dofterna. 

Den har en citrusaktig prägel som förstärks av ingredienser som bergamott, indisk mandarin och apelsin. De medföljande hjärtnoterna innehåller orkidéer, liljekonvaljer och rosor. I bakgrunden märks mimosa, liljor, magnolia, bärnsten och mysk. Utan tvekan är det här en doft som får dig att le och som luktar precis lika fräscht som nytvättade kläder.

Terre d'Hermès från Hermès

Vi kommer nu till slutet av listan som omfattar de bästa "rena och fräscha" parfymerna och här finns en Eau de Toilette för män. Parfymen är mer lätt än tung, subtil och kommer från ett av de mest välkända franska parfymhusen, Hermès. Den här sommar- och höstparfymen avger både friskhet och renhet tack vare citrusnoterna av apelsin och grapefrukt. Doften lyckas förmedla en härlig  känsla av vitalitet. 

Denna Eau de Toilette innehåller också aromatisk Sumatraharts, som är känd för sina terapeutiska egenskaper. Terre från Hermès har skapats av en av världens kändaste parfymörer, Jean-Claude Ellena. Du behöver inte tveka att beställa den här parfymen, du kommer inte att ångra dig.