Topplista Sommarens 10 fräschaste parfymer

Hur luktar sommaren? Av sol, hav, fin sand, havsbris, tropisk frukter, paraplydrinkar? Det är svårt att hitta rätt beskrivelse eftersom det är en magisk tid med en massa glädje och goda vibbar känns i luften på något vis. Vem minns inte sommarloven med skollov som aldrig tycktes ta slut...  

Även om sommaren framkallar olika doftminnen för alla är det helt säkert att många vill ha fräscha dofter som hjälper oss att trivas i sommarvärmen.  

Nu när de långa, soliga dagarna är här vill vi på DIVAIN presentera vår lista över de 10 fräschaste och mest tilltalande sommarparfymerna för både män och kvinnor. Om du är redo att börja tänka på din nästa sommardoft, läs vidare!

DE BÄSTA SOMMARPARFYMERNA FÖR KVINNOR

DIVAIN-113 LIKVÄRDIG ESCALE A PORTOFINO FRÅN DIOR FÖR HENNE

Portofino är en alldeles förtrollande och naturskön region på den Italienska Rivieran och är ett semestermål par excellence tack vare sina vackra stränder, pittoreska byar och kristallklara vatten. Därför är det naturligt att en av de bästa parfymerna för sommaren är uppkallad efter denna underbara plats. 

Escale a Portofino (DIVAIN-113) formligen svämmar över med citrusnoter, vilket gör den superfräsch och energigivande. Så fort du tar på dig den känner du hur havsbrisen från Medelhavet omsluter dig och du stortrivs. 

DIVAIN-536 LIKVÄRDIG BORN IN PARADISE FRÅN ESCADA FÖR HENNE

Själen i denna Eau de Parfum tillhör det turkosblå vattnet i Franska Polynesien. Det här är en oöverträffad sommardoft tack vare närvaron av tropiska fruktnoter som piña colada med kokos och  guava. 

Så snart du sprejar den kommer du att känna dig som om du befinner dig i ett riktigt paradis. Born In Paradise från Escada (DIVAIN-536) är en mjuk damparfym som du måste prova. Enligt oss är det en av de bästa av alla Escadas sommarparfymer. 

Escada, Issey Miyake eller Davidoff erbjuder superfräscha sommardofter.

DIVAIN-159 LIKVÄRDIG ARMANIS ACQUA DI GIOA FÖR HENNE

Acqua di Gioia från Armani (DIVAIN-159) är en vattenbaserad, blommig doft för kvinnor som du troligen kommer att bli helt beroende av. 

Så här tänker vi oss att du upplever den: spreja och du går nu längs en bäck och kommer fram till en fridfull oas. Ett litet vattenfall sköljer över ditt ansikte med tusentals uppfriskande vattendroppar som ger en helt ny kraft åt själen. Dessa droppar är innehållet i den här förtrollande doften. Utan tvekan, en av de bästa sommarparfymerna för kvinnor. 

Dessutom finns det även en maskulin version, Acqua di Gio (DIVAIN-027).

DIVAIN-626 LIKVÄRDIG LOVE IN WHITE AV CREED FÖR HENNE

Även om man när man talar om nischparfymeri kanske man inte  tänker just på sommardofter utan oftast mer på intensiva och fylliga höst- och vinterdofter. 

Den här nischade sommarparfymen, Love in White kommer från Creed (DIVAIN-626).

Med denna läckra Eau de Parfum kommer du att känna av en mjuk och ren sommarkänsla på din hud. Föreställ dig en lugn natt på öppet hav, med en svalkande kvällsbris som blåser i seglen på båten och ditt hår rör sig i vinden. Det är Love In White.

Exklusiv och överraskande eftersom den består av dofter från alla fem kontinenter.

En sommar på Portofino eller Capri blir ändå bättre om du använder en fräsch och uppfriskande parfym.

DIVAIN-615 LIKVÄRDIG BLACKBERRY & BAY FRÅN JO MALONE 

Vi kunde förstås inte hoppa över den här läckra Eau de Parfumen från det berömda brittiska märket som är så inne just nu! Men vi har inte tagit med den i vår topp 10 bara för att fylla ut spaltmetern, nej, nej. Blackberry & Bay från Jo Malone (divain-615) har mer än väl förtjänat sin plats. Här har vi en av de allra bästa fräscha damparfymerna för sommaren.

Dess huvudkomponenter är björnbär, lagerblad och cederträ, så den påminner om en cykeltur vid sidan av en äng full med björnbär en behagligt varm eftermiddag. Om du gillar mjuka dofter är detta något för dig.

DE BÄSTA SOMMARPARFYMERNA FÖR HONOM

DIVAIN-038 LIKVÄRDIG LIGHT BLUE FRÅN DOLCE & GABBANA FÖR HONOM

Nu vill vi att du föreställer dig: längs den italienska kusten guppar en motorbåt, framför dina ögon syns klipporna och ovanför dem en liten by. Det verkar som om tiden stått still länge, allt vackert inramat med en mäktig klarblå himmel.  

Om vi skulle beskriva doften som den här idylliska italienska kusten är insvept i skulle vi utan tvekan säga att de är precis som DIVAIN-038, likvärdig Light Blue från Dolce & Gabbana. En mycket fräsch och sofistikerad sommarparfym som inspirerar till lugn och ro hos den som bär den. 

DIVAIN-018 LIKVÄRDIG ALLURE SPORT FRÅN CHANEL FÖR HONOM

Terrasshäng mot havet, fort, vanlijglassen smälter i värmen medan du dricker färskpressad apelsinjuice. Kan du föreställa dig det? Det är precis känslan som Allure Sport från Chanel förmedlar. En fräsch men söt blandning som kommer att glädja dig med sommarens sanna prägel.

DIVAIN-225 LIKVÄRDIG CHROME BY AZZARO FÖR HONOM

Den här sommarparfymen för män kommer garanterat att ta dig tillbaka till barndomens somrar, fyllda (hoppas vi) av lyckliga minnen. 

Att Chrome från Azzaro (DIVAIN-225) har inspirerats av kallt, klart vatten och blå himmel är ett självklart faktum. Den fångar hela essensen och karaktären av det oändliga havet i solnedgången med citrusnoter och en lätt blommig, läcker doft.

DIVAIN-222 LIKVÄRDIG SAUVAGE FRÅN DIOR FÖR HONOM

Om du letar efter en långvarig och samtidigt fräsch sommardoft har hittat rätt.

Sauvage från Dior (Divain-222) har en doft som inte lämnar någon likgiltig. Perfekt  för att fräscha upp dig under årets hetaste årstid. Det här är ett riktigt trumfkort  som alltid fungerar. En ren doft, precis som en vit skjorta, alltid ren och fräsch. Blunda och lukta på den, du kommer att känna dig som om du har förflyttats till Capri tack vare dess blandning av lavendel- och vanilj. 

DIVAIN-206 LIKVÄRDIG COOL WATER FRÅN DAVIDOFF

Om det finns en Eau de Parfum som representerar ett dopp i en isvak är det Cool Water från Davidoff (DIVAIN-206). Den här legendariska herrparfymen, även om den är mycket uppfriskande, kommer den aldrig att förlora varken fyllighet eller elegans. 

En unik parfym som du måste prova minst en gång i ditt liv, enligt oss på DIVAIN.

Detta är bara några få parfymaspiranter, men du kan hitta många fler parfymer  som kan hjälpa till att svalka ned dig i sommarhettan i DIVAIN-katalogen. Ladda ner den och förnya din doftgarderob. Sommaren kommer att bli helt oförglömlig!