TV:s 6 bästa reklamfilmer för parfym genom tiderna

Genom historien har parfymärken släppt tv-reklamfilmer som har revolutionerat branschen genom att vara spännande och inspirerande. De flesta av dessa reklamfilmer har  valt"storytelling"-formatet, som bygger på att berätta en historia som håller publiken engagerad ända till slutet. Dessutom har många av dem fått ett positivt omdöme för sin förmåga att förändra stereotyper och bekämpa fördomar. 

Just fenomenet med all framgång de här reklamfilmerna har fått har lett till att många har valt en doft innan de ens känner till hur den doftar. Nedan har vi sammanställt en lista över de bästa parfymreklamfilmerna som har gått till tv-historien - du kommer att vilja se dem alla igen! 

1. Chanel Nº5 från Chanel 

Baz Luhrmann samarbetade med Chanel och Nicole Kidman för att skapa en av de vackraste reklamfilmerna för parfym genom tiderna. Nicole, en av de "mest kända kvinnorna i världen", verkar springa genom Times Square för att undkomma paparazzis. Plötsligt dras hon in i en magisk kärlekshistoria, följt av fyrverkerier och Sydneys Symfoniorkesters drömmande ljud. 

Chanels ikoniska doft Chanel No.5 släppte också en reklamfilm inför julen 2019 med Johnny Deeps dotter i huvudrollen. Här ser vi Lily-Rose Melody Depp i en vacker 40-talslook iklädd en svart klänning och röda knähöga stövlar. Hon är täckt av snö och sitter på en gigantisk Chanel No. 5 parfymflaska. Annonsen förmedla julens glädje och magi perfekt till tv-tittarna.

De bästa parfymreklamen vi minns

2. CK One av Calvin Klein

Reklamen för CK One från Calvin Klein är lika revolutionerande som själva parfymen. På bara 30 sekunder kan vi förstå varför det är en parfym som passar alla. Reklamen visar en äldre kvinna, ett kyssande par, olika danstrupper och en ung Kate Moss, som alla har en sak gemensamt: unisexparfymen CK One. 

3. J'Adore Absolu från Christian Dior

En annan av de mest igenkännbara reklamfilmerna för parfym är J'Adore Absolu från Dior, regisserad av visionären Romain Gavras och med Charlize Theron i huvudrollen. I filmen ser vi en grupp starka tjejer som sammanstrålar i ett. Diorparfymens sofistikerade elegans understryks genom den gyllene färgen som dominerar atmosfären.

4. The One från Dolce & Gabbana

I den här kortfilmen som heter "Street of Dreams", regisserad av den berömda regissören Martin Scorsese, kan vi se en glamorös Scarlett Johansson samtala med den attraktiva Matthew McConaughey, som hon dessutom är tillsammans med. Den här reklamfilmen som används för att marknadsföra Dolce & Gabbanas unisexparfy The One, är gjord i svartvitt och är ganska enkel. Men den håller dig fastspänd vid skärmen från allra första början.

Upptäck den mest uppmärksammade parfymreklamen på senare tid.

5. Sí från Giorgio Armani

Cate Blanchett trotsar åldern i tv-reklamen för Armaniparfymen Sí. Hon ser fantastisk ut när hon tittar självsäkert in i kameran med jättelite smink. Annonsen visar en karriärkvinna som har en oemotståndlig kombination av elegans, styrka och en fri själ. 

6. Agua Fresca de Rosas Blancas från Adolfo Domínguez

Adolfo Domínguez, ett parfymmärke med mer än 40 år på nacken, lanserarde 2013 Agua Fresca de Rosas Blancas, en riktigt ikonisk parfym. Eugenia Silva gav liv åt doftens fria, delikata och fräscha prägel i tv-reklamen.