6 rekommenderade örtteer som sänker blodsockret

Stora mängder glukos i kroppen kan vara mycket skadliga för vår hälsa. När detta inträffar talar vi om "högt blodsocker" eller hyperglykemi, och läkare skriver ut en rad olika mediciner för att sänka blodsockernivån eller öka insulinproduktionen. 

Om du har högt blodsocker bör du kontakta din läkare för att få en korrekt diagnos. Som komplement till behandlingen kan du dessutom inta örtte som kan hjälpa till att få ner blodsockerhalten. I den här artikeln berättar vi om några av de bästa naturliga örtteerna.

Grönt te 

Grönt te räknas till en av de hälsosammaste och mest populära av all te och i synnerhet örtte nuförtiden. Detta beror på att teplantan Camellia sinensis har många olika egenskaper. Dess medicinska fördelar är bland annat att den är rik på antioxidanter och förmågan att stärka benen och det särskilda skydd som den ger till det kardiovaskulära systemet. 

Forskning har visat att daglig konsumtion av grönt te hjälper till att sänka höga blodsockernivåer. Därför rekommenderas konsumtion för personer som lider av diabetes eller hyperglycemi.

För att tillreda denna dryck är det bara att tillsätta ungefär 2 matskedar grönt te i lösvikt till en kopp varmt vatten och låta det dra i 15 minuter.

Eukalyptuste

Naturliga eukalyptusdrycker rekommenderas vanligtvis för att behandla förkylningssymptom. Faktum är dock att dessa växter också har egenskaper som bidrar till att sänka blodsockret. 

För att förbereda denna infusion behöver du bara ta två eukalyptusblad, skölja dem väl och lägga dem i en kastrull och koka upp i 10 minuter, sila vattnet, låt stå dett slag och drick det sedan. 

Stora mängder glukos i kroppen kan vara mycket skadliga för vår hälsa. När detta inträffar talar vi om "högt blodsocker" eller hyperglykemi, och läkare skriver ut en rad olika mediciner för att sänka blodsockernivån eller öka insulinproduktionen. 

Om du har högt blodsocker bör du kontakta din läkare för att få en korrekt diagnos. Som komplement till behandlingen kan du dessutom inta örtte som kan hjälpa till att få ner blodsockret. I den här artikeln berättar vi om några av de bästa naturliga örtteerna.

Vi rekommenderar sex örtteer för att sänka blodsockret och reglera glukosnivåerna.

Kanelte

Kanel är en av de mest kända kryddorna på grund av dess många hälsofördelar samt bra för matsmältningen. Det är inte bara en kraftfull antiinflammatorisk och naturlig antibiotika, utan det hjälper också till att kontrollera kolesterol- och sockernivåerna. 

Teet kan göras med antingen kanelpulver eller kanelstång. För att göra den med kanelstång, koka en kanelstång i en kopp vatten i 10 minuter. Använder du pulver: tillsätt 1 tesked kanelpulver per kopp vatten.

Kamomillte

Kamomill växt som används inom naturmedicin främst för  matsmältningsegenskaper. Men kamomillen är en riktig stjärna som även bidrar också till att öka insulinproduktionen och därmed reglera blodsockernivån vilket är särskilt bra för diabetespatienter. 

Men vet du hur du förbereder denna infusion? Koka bara några kamomillkvistar i en kopp vatten. Låt det sedan dra i 15 minuter. Drick och njut av dess hälsofördelar.

Bockhornsklöver-te

Även om denna asiatiska växt kanske är mindre känd, används den ofta som krydda i matlagning. Dessutom rekommenderas den även för personer som lider av diabetes typ II, eftersom den hjälper till att sänka blodsockernivån.

Örtdrycken förbereds med cirka 15 gram bockhornsklöver per mugg vatten (kokas). När du har tillsatt bockhornsklöver i vattnet låter du det dra i några minuter innan du dricker det.

Infusioner för att sänka blodsockret som kan komplettera din behandling

Ginseng-te

Ginseng används ofta för att sänka blodsockret eftersom den innehåller ett ämne som kallas "panaxanes". Studier har visat att detta ämne bidrar till att öka insulinutsöndringen, vilket hjälper till att reglera blodsockernivån.

Om du vill prova ginsengroten i te behöver du bara följande ingredienser: ginseng och vatten. Beräkna cirka 5 gram ginseng per kopp kokande vatten. Låt sedan preparatet dra i 10 minuter och drick det. Du kan också välja att söta drycken med lite honung. 

Som vi redan påpekat är det viktigt att du rådgör med din läkare innan du förtär någon av dessa naturliga sockerreducerande drycker, eftersom de kanske inte passar med din behandling och kan påverka skadligt på din hälsa.