5 olika typer av manikyr som är moderna

Precis som modetrenderna kommer och går utvecklas finns det förstås även mode inom skönhetsbehandlingar, smink och manikyr. Nu för tiden kan du välja mellan många olika typer av manikyr: amerikansk, rysk, fransk och så vidare. 

Basmanikyren har regerat länge med en neutral eller genomskinligt nagellack. Numera har dock tekniken utvecklats och paraffinmanikyr, lösnaglar och mer färgglada nagellack är några av de mest populära nya behandlingarna på nagelsalonger, skönhetssalonger och spa. 

Om du vill visa upp en nya naglar och vara med och skapa trender, läs mer! Vi berättar i detalj om olika typer av manikyr som är de mest populära idag. 

Nya franska manikyren

Den franska manikyren har förändrats en hel del under 2022; den vita färgen på nagelspetsarna har ersatts av livliga färger. Många väljer att markera en nagellackslinje inte bara på spetsen av nageln, utan även på nagelbanden. 

Röd är den mest populära färgen för denna nya franska manikyrbehandling, men du kan förstås välja vilken färg du vill. 

De bästa typerna av manikyr för otroliga naglar

Manikyr med minimalistiska detaljer

Minimalistiska detaljer och enkla utsmyckningar som kristaller och små pärlor är en annan populär trend som gäller 2022. Nagelkonst, Nail Art, är en del av den här typen av manikyr. Ofta används olika blommotiv.  

För att göra den här typen av manikyr hemma använder du ett basnagellack med detaljer som prickar och linjer för att skapa olika mönster på dina naglar. 

Metallic-nagellack

Metallfärger är inte längre något som bara passa jultid utan har blivit en het trend.  Metallic-nagellack kommer i många olika nyanser och just till sommaren, när solens strålar reflekterar ordentligt, ser de ännu mer spektakulära ut. 

Dessa lack kan appliceras jämnt, men går också bra att användas för att skapa metalliknande detaljer och mönster beroende på naglarnas utformning. 

Färgglad manikyr

Den här säsongen är manikyr med levande, glada och roliga färger en populär trend. Du kan välja en enda färg, men det är också mycket populärt att måla naglarna i olika färger. 

Vibrerande rött är tidlöst, förföriskt och intensivt. Men du kan också prova andra färger som ligger utanför din trygghetszon, till exempel intensiv gul färg som representerar solens strålar, klarblått som himlen eller havet, naturens gröna färg eller andra ljusa färger som orange, purpur eller rosa.

Lista och information om trendiga manikyrtyper

Bar manikyr

Neutrala nyanser gör att dina naglar får en enkel och ren stil. Den här säsongen, både på och utanför catwalken, har genomskinligt nagellack varit mycket vanliga. Dessa nyanser, tillsammans med ett lager genomskinligt nagellack, ger dina händer en mycket välvårdat utseende. 

För att den här typen av manikyr ska se bra ut måste du förstås ha naglarna i gott skick, vilket kräver regelbunden nagelvård. 

När det gäller skönhetsvård är det bara fantasin som sätter gränser. Dessa trender är perfekta förslag om du vill haka på, men kom ihåg att du alltid kan använda din fantasi och kombinera olika typer av manikyr. Skapa din egen personliga design som passar dina naglar. Lek med din fantasi och skaparglädje!