Topp 10 förföriska parfymer med mysk

Naturlig mysk eller syntetisk mysk är en mycket speciell doft som tillsammans med andra ämnen som ylang ylang, svarta vinbär, violblad, liljekonvalj, rosépeppar eller arabisk jasmin gör parfymer till afrodisiakum, riktigt förföriska. 

Vill du veta mer om mysk? Läs vidare, för här nedan berättar vi exakt vad det är och vilka de 10 bästa parfymerna med mysk. Dags att förföra!

  • Vad är mysk? 

Mysk är en substans som utvinns från den manliga myskhjorten, ett djur som avger mysk från sina körtlar för att locka till sig honan under parningssäsongen. Det är därför denna doft används av många män och kvinnor i syfte att förföra. Denna art är dock utrotningshotad och därför utvinns mysk idag från andra djur, t.ex. myskoxar, ankor och råttor. 

Mysk är relativt dyrt, särskilt om det utvinns från hanhjorten, eftersom djuret måste slaktas för att få fram mysk. Därför har många parfymtillverkare och designers börjat använda syntetisk mysk.

Mysk används främst som basnot på grund av den markerade doften och är även ett utmärkt fixeringsmedel. Den ger parfymerna en afrodisiakisk prägel som gör dem riktigt attraktiva. Här är de bästa parfymerna med mysk - missa dem inte!

Pure Musc från Narciso Rodríguez

Pure Musc For Her är en eau de parfum från Narciso Rodriguez som lanserades under 2019 och tillhör doftfamiljerna Blommig och Mysk.Med toppnot av mysk och blommigt hjärta kombineras den förträffligt av basens kashmir. Utan tvekan är Pure Musc från Narciso Rodriguez (DIVAIN-599) en parfym där mysk och vita blommor märks särskilt. En riktigt härlig parfym tilltänkt den moderna kvinnan, raffinerad och förförisk. 

Förföriska myskparfymer

Parisienne från Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent lanserade parfymen Parisienne 2009 och har blivit en av alla tiders favoritparfymer för många kvinnor som gillar parfymer som tillhör den blommiga, träiga och mysk-doftfamiljen.  

De starkaste aromerna är doftnoter av blåbär och björnbär. Mitt i hjärtat finns violblad, pion och bulgarisk ros. I basen märks tydligt känna mysk, sandelträ, patchouli och vetiver. 

Parisienne från Yves Saint Laurent (DIVAIN-502) är en eau de parfum som påminner om självständiga kvinnor som lever för att älska gränslöst. 

Women från Calvin Klein

Women by Calvin Klein (DIVAIN-592) är en doft för den moderna och unika kvinnan som lanserades 2008. Även om det är en av de allra bästa parfymerna med mysk utmärker den sig också för de härliga citrus-toppnoterna. 

Trésor Midnight Rose från Lancôme

Denna eau de parfum lanserades 2011 och är perfekt för den vågade, förföriska och mystiska kvinnan. Den här parfymen gjord för natten och tillhör den tríga, blommiga och mysk-doftfamiljerna.  

Sjärnaromerna i Trésors Midnight Rose (DIVAIN-541) är rosor och hallon. Hjärtat domineras av jasmin, svarta vinbär, pion och rosépeppar. Basnoten är stark, träig och kännetecknas just av mysk, Virginia ceder och vanilj.

Bekanta dig med de mest kända myskparfymerna inom doftvärlden.

Lacoste Pour Femme De Lacoste

Lacoste Pour Femme (DIVAIN-510) är en av de mest kända dofterna inom parfymindustrin. Med inslag av peppar, freesia, viol och jasmin har Lacoste lyckats skapa en ren doft som är klassisk men samtidigt förnyad, alldeles perfekt. 

Roses Musk från Montale

Roses Musk från Montale (DIVAIN-608) är en doft som också lanserades 2009, och tillhör den träiga, blommiga och just mysk-doftfamljen. Här åtnjuts jasmin, ros och mysk tillsammans. 

Omnia Amethyste från Bvlgari

Omnia Amethyste från Bvlgari (DIVAIN-603) kännetecknas som en elegant doft med toner av mysk, bulgarisk ros och en antydan av citrus och träiga doftnoter. Omnia Amethyste är en av de bästa myskparfymerna tack vare sin feminina och förföriska doft.

Deep Red från Hugo Boss

En av de mest spännande och sensuella av alla parfymer. Deep Red har blivit en riktig hit sedan den släpptes 2001.

Deep Red från Hugo Boss (DIVAIN-522) är en eau de parfum med starka svartvinbär, citrus och päronnoter. Basen domineras av mysk, vanilj och cederträ från Kalifornien.

Amor Amor Amor från Cacharel

Amor Amor från Cacharel (DIVAIN-056) är en av de mest romantiska parfymerna som finns. Parfymen är inspirerad av en kärlekshistoria mellan två unga människor. En förförisk och modern doft för kvinnor som lever livet riktigt instensivt. 

Den här parfymen tillhör den blommiga och mysk-doftfamiljen. Myskbasen fungerar väldigt väl med kombinationen med citrus, svartvinbär, jasmin och en massa andra härliga blommor.

Coco Mademoiselle De Chanel

Den anses vara en av Chanels bästa parfymer. Coco Mademoiselle (DIVAIN-073) är en sexig, fräsch och superbalanserad eau de parfum. Parfymen tillhör den orientaliska doftfamiljen och sägs vara ett riktigt förförelsemedel.