Hur man matchar grå byxor för män

Inom herrmodet är den grå färgen mycket dominerande, särskilt när det gäller chinos och jeans. Grå byxor för män är inte bara eleganta utan också mycket mångsidiga och därför ger vi dig några tips i det här inlägget så att du kan lära dig hur du kan kombinera dem med andra färger och plagg som skjortor, t-shirts, ytterrockar, jackor samt rätt skoval. 

Färger att kombinera med grå byxor

Grått går alldeles utmärkt att kombinera med nästan alla andra färger, men det finns några som fungerar bättre än andra. De bästa färgerna att kombinera med grå byxor är till exempel: svart, ljusblått, marinblått och rött: rödbrunt eller vinrött.

Neutrala färger, som vitt eller beige, passar också bra ihop med mörkgrått när du vill se elegant ut. Andra färger som matchar, men inte lika bra som de ovan nämnda, är grönt och mörkbrunt. 

Ta reda på hur du maxar looken för grå byxor

Kombinationer som passar till grå byxor för män

Skjortor att kombinera med grå byxor

En skjorta passar till allt, oavsett om du är ute efter en elegant eller avslappnad stil. För att matcha ett par byxor med en herrskjorta finns det olika alternativ.

En svart skjorta är till exempel ett av de mest klassiska alternativen som går bra med grå byxor. Du kan också välja en blå skjorta för att få en coolare stil, eftersom mörkgrå toner ser bra ut till ljusblått. Självklart är en vit skjorta både klassisk och mångsidig. Alltid en vinnare. 

T-shirts med grå herrbyxor

När det gäller t-shirts finns inga gränser alls. Du kan välja mörka t-tröjor i olika färger som passar bra till grått, eller välja en vit t-tröja och svarta skor som sticker ut för att skapa en enklare men ändå snygg utstyrsel. Du kan också använda t-tröjor med mönster eller logotyper för att sätta din egen prägel. 

Rockar eller jackor 

När det gäller ytterkläder passar olika nyanser av grått bra till byxorna. Du kan också vara trendig genom att välja ett svart ytterplagg eller ett plagg med ett rutigt mönster. 

När det gäller jackor är en svart läderjacka tillsammans med grå byxor och en vit t-shirt en klassisk look som. För alla som väntat, ja, en jeansjacka passar också utmärkt till din stil.

Hur man matchar ett par grå byxor för en trendig look

Skor som matchar de grå byxorna

Skoval är mycket viktigt när det gäller att skapa en modern stil.  Till dina grå chinos funkar skor med basfärger som svart och mörkbrunt bra. Om du så föredrar kan du också välja vinröda eller rödbruna skor.  

Välj tillbehör

När det gäller accessoarer kan du överväga att bära ett bälte, svarta solglasögon, en slips eller en smart klocka för att komplettera din stil. Du kan också kombinera med snygga halsdukar eller hattar, beroende på årstid och vilken look du vill åt.

Sist men inte minst, glöm inte bort att ge din outfit en speciell maskulin touch med en av de bra herrparfym. Vi på DIVAIN rekommenderar Bleu från Chanel (DIVAIN-200) och M7 från Yves Saint Laurent (DIVAIN-283). Du kommer att få stå ut med alla dina avundssjuka vänner, men ta till dig alla komplimanger!