Sminktips för din röda klänning och tips på hur du bäst matchar klänningen

Rött signalerar eld, passion, självförtroende, energi och självsäkerhet. Det är en färg som sticker ut i alla klädesplagg. Om du har en röd klänning i din garderob och är ute efter en look som sticker ut vid ett speciellt tillfälle, ger vi dig några tips på hur du kan kombinera den. Dessutom ger vi dig några sminkidéer för den iögonfallande röda klänningen.

Make-uptips som går bra med en röd klänning 

Du som vill bära rött, får du här några idéer och tips om hur du kan sminka dig för att få det att sticka ut, oavsett om det är för ett speciellt tillfälle eller mer alldagligt.  

En röd klänning är ganska slående vid alla tillfällen, så när det gäller smink bör du leka med färgpaletten utan att överbelasta ansiktet och försöka framhäva de viktigaste dragen, som ögon och läppar.

Makeup för röd klänning och hur man matchar klänningen

Naturlig och avskalad make-up

Den nakna sminkningen är perfekt för alla tillfällen, eftersom den försöker få ditt ansikte att se så naturligt ut som möjligt. Tanken är att framhäva ögonen på ett enkelt sätt, så det är viktigt att du använder en foundation i samma färg som din hudton. 

Den perfekta ögonmakeupen ska lyfta fram tre viktiga aspekter: ögonbryn, ögonlock och ögonfransar. Följ tipsen nedan för att uppnå detta: 

Lägg först skuggor på ögonlocket med en palett av neutrala, gyllene och mörka färger. Det ger djup åt din look.

Ta sedan en lila ögonskugga och applicera den pi ditt inre hörn av ögat och upp mot linjen vid ögongloben. Använd sedan samma borste för att applicera den mörka skuggan i yttre kanten av ögat och blanda ut den med en ljusare färg. 

Applicera mascara för att ge volym och längd åt dina fransar, ett måste när du sminkar väljer mer avskalat smink.   

Lägg lite färg på kindbenen, men utan att överdriva, eftersom tanken med denna sminkning är att framhäva din hudfärg. 

Slutligen, markera läpparna väl och applicera ett neutralt läppstift som passar din hudton. Detta ger en naturlig effekt med en svag touch som framhäver dina läppar.

Avskalad make-up  

Som alternativ kan du välja en diskret ögonmakeup med röda läppar som sticker ut. En del kvinnor tror att det bara är de med fylliga läppar som kan bära den här looken. Men den här looken passar även kvinnor med tunna läppar, särskilt om du vill matcha dina läppar med klänningens färg. 

Hur man väljer en perfekt röda klänning

Mörkare make-up 

Att kombinera utstyrsel med smink: hemligheten är just ögonen. Måla ögonlocket med en diskret skugga och rita upp ögonen med en svart eyeliner. Glöm inte heller att använda en mascara för att ge mer volym.

Använd slutligen ett läppstift i nakna eller rödaktiga toner för att matcha klänningen. 

Hur man matchar en röd klänning

Att matcha en röd klänning med jackor, kappor, skor och accessoarer beror på tillfället och naturligtvis på din personlighet. 

Jackor och rockar

  • Vid speciella tillfällen passar fuskpälsar, gärna i svart. 
  • Vid avslappnade tillfällen väljer du en svart jacka eller jeansjacka.

Skor

  • Speciella tillfällen: för en galakväll kan skorna vara i guld, silver eller svart, allt beror på vilken röd nyans din klänning har. 
  • För mer avslappnade evenemang och tillfällen: använd höga sandaler (med klack eller platå) eller låga sandaler i svart eller rött till en mer casual röd klänning. Svarta stövlar är perfekta höst och vinter! 

Tillbehör/accessoarer 

Anpassa efter tillfälle och vilken typ av klänning du väljer. 

Om vi talar om en utekväll är det bäst att välja halsband, armband och örhängen i guld- eller silvertoner. Idealet är alltid att inte använda för många accessoarer som kan avleda uppmärksamheten från det viktigaste: din röda klänning.