DIVAIN | Equivalence Perfumes

50% OFF ON ALL PERFUMES❤️‍🔥

Your cart
Your cart is empty

Oops...You have no items in your bag.Let us help!

Läs mer om keratinbehandling, fördelar och nackdelar.

Keratinuträtning: fördelar och nackdelar med keratinbehandling

Vill du säga ajöss till frissigt hår? Om du svarar ja, här får du veta allt om keratinbehandling.

Keratinbehandling är en populär permanent behandling för rakare hår som ger näring till hårbotten, förbättrar hårets fiber och ger glans åt kvinnors torra och skadade hår.

Det finns en hel vetenskap bakom förfarandet, så det är viktigt att känna till för- och nackdelar, behandlingens längd och andra intressanta detaljer. Nu drar vi igång!

Vad är keratin?

Keratin är ett naturligt protein som produceras av kroppen och som ger hår och naglar elasticitet, styrka och glans. Det är av naturligt ursprung och hår är den viktigaste källan till proteinet, även om det också finns i människohud och i vissa delar av djurs klor eller fjädrar. Keratin stärker håret och håller det glansigt under lång tid.

Keratinbehandling gör ditt hår mjukt och glänsande.

Keratinbehandling

En av de bästa behandlingarna för kvinnor för att få glänsande och lätthanterligt hår är en keratin-permanent. Här berättar vi exakt vad det är, fördelar och nackdelar.

Vad består behandlingen av?

Keratinbehandling är ett kosmetisk behandling för kvinnor som utförs i syfte att ge näring åt hårets fibrer och ge håret ett slätt, glänsande och slitstarkt utseende. Behandling passar särskilt för hår som är skadat eller svårt att hantera, till exempel vågigt, lockigt eller frissigt hår. Kroppen producerar redan keratin naturligt, men tack vare denna behandling kan du förbättra processen och påskynda hårets återhämtning. Keratinets effekt på håret är inte 100 % permanent, eftersom behandlingens varaktighet kan variera beroende på din egen rutin. Vanligtvis håller behandlingen mellan 4 och 5 månader.

  • För att förlänga resultaten av dessa behandlingar är det viktigt att ta hänsyn till följande:
  • Använd bara bra sulfatfria produkter.
  • Blöt inte håret i saltvatten eller bassängvatten som innehåller klor.
  • Färga inte håret efter keratinbehandlingen.
  • Undvik sol under de första tio dagarna efter keratinbehandlingen.

Keratinbehandling är en kosmetisk behandling som ger näring åt hårets fiber.

Nackdelar med behandlingen

Oavsett vilken typ av keratinbehandling är på jakt efter,oavsett om du gör det på en salong eller hemma, måste du känna till nackdelarna med behandlingen. Här är nackdelarna med keratinbehandlingar:

  • Keratinbehandlingar innehåller formaldehyd, ett ämne som används i många produkter och som är giftigt och aggressivt för hårbotten och hårfibrer. Vissa länder har förbjudit försäljning och inköp av produkter som innehåller en hög dos formaldehyd. Långvarig användning av keratinbehandlingar kan orsaka allergier, irritation eller fjällig hårbotten.
  • Den kan endast användas på tjockt och grovt hår, eftersom håruträtningen är relativt aggressiv och kan skada håret eller åstadkomma kluvna hårtoppar.
  • Behandlingen är dyr och om du gör den på en skönhetssalong är den förstås ännu dyrare. Olika behandlingar har olika priser, så ta reda på exakt vilken behandling som passar dig.
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published