Bästa tipsen att få snygg och bra solbränna

Kan det vara värt att göra något för att få en snabb solbränna på sommaren? Det finns några populära knep som till och med kan vara riktigt farliga. Du kanske hört om att använda Coca Cola, citronsaft eller oljor helt utan solskyddsfaktor. Sådana produkter främjar inte produktion av melanin och du kommer bara att bränna  dig och utsätta dig för en hälsorisk. 

Det finns dock ingen anledning att ge upp. Det finns vissa huskurer som inte bara är snabba utan också helt säkra. Till exempel genom att äta livsmedel som innehåller melanin, exfoliera huden och se till att hålla huden väl insmord. 

Kom ihåg att det viktigaste när du solar är att använda ett lämpligt solskydd. Smörj alltid in dig över hela kroppen både före och efter solning. Det är viktigt att skydda dig under hela den tid du är utsatt för direkt solljus. 

5 tips för att bli brun snabbt och säkert

Om du vill få en snabb och långvarig solbränna utan onödiga risker för huden räcker det inte att ligga i sommarsolen i flera timmar. Här följer detaljer du bör ha i åtanke för att uppnå den önskade solbrännan. Tips för att snabba på din solbränna utan att ta några risker!

Bli brun fort med de här tipsen

Välj livsmedel som innehåller betakaroten 

Visste du att vissa livsmedel påskyndar solbrännan? Det vi äter bidrar till produktionen av melanin, ett naturligt pigment i kroppen som ger huden dess färg. 

Om du vill få en snabb solbränna kan du dricka morotsjuice gjord på tre morötter och en apelsin varje dag i tre veckor. Du kan också prova andra livsmedel som är karotenrika och innehåller antioxidanter, t.ex. tomater, jordgubbar, aprikoser, körsbär och mango. 

Frukt och grönsaker hjälper också till att bekämpa fria radikaler och skyddar huden mot för tidigt åldrande och hjälper dig dessutom att återfukta huden. Vi rekommenderar vi att du använder en solskyddskräm som innehåller morotsextrakt eller kokosnötsextrakt. 

Exfoliera huden 

Du måste göra dig av med döda hudceller för att bli brun snabbt och säkert. Gör detta genom att exfoliera hela kroppen varje dag under tre dagar innan du ska sola dig. Om du tar bort döda hudceller och hudfläckar blir din kropp mer mottaglig för solning. Din solbränna håller längre och bli jämnare. 

Exfoliera sedan huden försiktigt en gång i veckan. Det hjälper dig att hålla din hud solbränd under lång tid. 

Välj rätt tidpunkt för att sola dig 

Det är säkrast att sola på förmiddagen innan kl. 11.00 och efter kl. 16.00 på eftermiddagen. Dessutom bör du applicera lämplig solskyddskräm 20 minuter innan du börjar sola. UV-strålning är skadliga för huden oavsett tidpunkt. 

Under de första dagarna bör du helst bara sola under cirka 30 minuter. Du får gradvis en mer gyllene solbränna och en mer naturlig färg. Det är också viktigt att byta position flera gånger under din tid i solen.  

Bli brun snabbt utan risk

Smörj in din hud 

Kom ihåg att solskydd inte hindrar dig från att bli brun. Tvärtom, solkrämer förlänger solbrännan eftersom de håller hudcellerna friska och huden väl återfuktad. Glöm inte att återigen smörja in dig ofta med solkräm, minst varje eller varannan timme och smörj in dig med hudkräm efter att du duschat när du kommer hem. Du undviker uttorkning och fjällning, och glöm inte att dricka mycket vatten.  

Använd brun-utan-sol-produkter

Brun utan sol-produkter är ett bra sätt få en snabb solbränna utan att riskera att utsättas för UV-strålar. Det innebär att man applicerar en brun utan sol-kräm över hela kroppen. Produkterna är mycket effektiva eftersom de innehåller DHA, ett ämne som reagera med aminosyrorna i huden. 

Läs alltid solkrämernas användningsinstruktioner, det är viktigt att kontrollera att du inte är allergisk mot någon av produkternas ingredienser. Prova helst din solkräm i förväg på en liten hudyta innan du använder den på hela kroppen. Njut av en gyllene färg som du alltid har drömt om, men utan att ta någon risk!