Hur man får bort permanent nagellack hemma, Steg för steg

Permanent nagellack är perfekt för att få dina naglar perfekta och friska under lång tid. Den enda nackdelen med denna typ av manikyr är att den är ganska svår att ta bort, eftersom felaktig borttagning av lacket kan leda till infektioner, nagellossning, ja till och med permanenta skador. Var försiktig. 

Men om du följer råden noggrant Steg för steg kan du ta bort permanent nagellack själv hemma. På så sätt behöver du inte beställa tid hos nagelsalongen. Du sparar tid och pengar. 

Så här tar du bort permanent nagellack - följ noga!

Steg för att ta bort permanent nagellack

Innan du börjar behöver du samla ihop allt material som du ofta hittar hemma eller köper i butiken, parfymeri eller apotek: ren aceton, aluminiumfolie, hård nagelfil, vaselin, bomullsull och fuktkräm. 

Glöm inte att tålamod är viktigt när du tar bort din permanenta manikyr. Du får inte skynda på den här proceduren. 

Hur du tar bort permanent nagellack och material du behöver

Steg 1: Gör nagellacket poröst

Eftersom nagellacks-skiktet är helt slutet är det mycket svårt att späda ut det med aceton som används vid traditionella nagellack.  

Använd helt enkelt en hård nagelfil och gnugga försiktigt för att ta bort det översta lagret nagellack utan att ta i för mycket. Rör vid nageln för att se till att lacket är poröst. Detta förbättrar uppsugningsförmågan.

Steg 2: Skydda nagelband och hud 

Som du kommer att se nedan är aceton en viktig produkt för att ta bort nagellack. Därför är det först och främst viktigt att skydda nagelbanden och huden runt naglarna från skador. 

Använd lite, lite vaselin eller nagelbandsolja på dessa områden så fungerar det som ett skyddande lager. Du kan också använda träpusher - apelsinpinne för att flytta nagelbanden. Det hjälper också till att göra nageln vackrare. 

Steg 3: Tillsätt aceton 

Du behöver ren och stark aceton för att ta bort nagellacket. Blötlägg några bomullsvaddstussar i aceton och placera dem försiktigt på naglarna. Försök att i möjligaste mån undvika att röra vid din hud. Kom ihåg att det inte är lämpligt att använda för mycket aceton, eftersom det kan försvaga naglarna. 

Hur du tar bort permanent nagellack och material du behöver

Steg 4: Rulla fingrarna i aluminiumfolie

Även om vi i det första steget gjorde nageln mer porös, kan du använda aluminiumfolie för att förbättra resultatet. Rulla den runt fingerspetsarna utan att ta bort vaddet. Detta är viktigt för att undvika avdunstning och förbättra effekten. 

Denna ständiga och nära kontakt kommer definitivt att mjuka upp nagellacket. Det räcker med cirka 15 minuter för att utföra detta enkla steg. Vissa nagellack kan dock behöva lite längre tid.

Steg 5: Ta bort lacken 

Ta bort aluminiumfoliet och bomullsvadden. Du kommer att se att nagellacket har gått bort av av sig självt. Om det finns rester kvar kan du använda en till bit bomullsvadd med aceton. Gnugga alltid försiktigt. 

Sjätte och sista steget: Återfukta naglarna väl

Eftersom naglarna utsätts för gel-lacket och sedan för ren aceton är det mycket viktigt att återfukta dem ordentligt efter borttagningen. Det är faktiskt mycket troligt att dina naglar blir känsligare. Vi rekommenderar att du applicerar en vårdande olja för att förhindra att de blir torra och skadade.

Slutligen är det mycket viktigt att du är ytterst försiktig när du tar bort nagellacket. Kom ihåg att det är hälsovådligt att andas in aceton direkt och att den här behandlingen bör utföras den tide den verkligen tar (tålamod) och se till att den sker i en väl ventilerat rum hemma.