Hur man bäst matchar en svart klänning - Idéer och bästa sminktipsen

Den svarta klänningen är och förblir en klassiker och är ett måste i varje kvinnas garderob. Den kan kombineras med många tillbehör och färger. Skapa själv dina olika stilar och känn  dig modern och stilriktig. Välj själv; från det mest sensuella och eleganta till det mest avslappnade och vardagliga. 

Om du precis har köpt en svart klänning, men inte vet hur du ska matcha den får du här lite idéer och tips som vi hoppas kommer att inspirera dig.

4 idéer till plagg som passar till en svart klänning

Som vi har sagt tidigare kan du kombinera en svart klänning på nästa hur många vis som helst! Från super-elegant som passar vilken gala som helst till enklare och stilrena modeller för vardagen. 

Oavsett vilken typ av klänning du har i din garderob kommer här några idéer som du även kan kombinera med andra klänningar. Vi tror att du kommer bli riktigt nöjd och inspirerad. Här finns något till alla oavsett personlig smak och stil! 

Med höga klackar 

Det finns inget bättre sätt att bära svarta klänningar och understryka dina egna former än att kombinera dem med höga klackar. En kvinna som bär svart med höga klackar ger ett stark och sensuellt intryck. En stil som aldrig slår fel är också en snäv svart klänning med ett par guldklackar. 

Sminktips som passar till din svarta klänning

Stövlar och strumpbyxor för din vinterlook 

Om du letar efter en vinterlook för årets kallaste dagar kan en svart klänning vara ett bra alternativ. Glöm kylan och bär din bästa klänning med ett par strumpbyxor och en snygg kappa. Lägg till ett par stövlar eller ankelstövlar för lite kontrast till din stil. Du kan också med välja en kamelfärgad nyans för dina stövlar, det ser bra ut ihop!  

Ett litet färgstänk

Det sägs att klädseln inte är komplett utan ett stänk av färg. Om du tycker att svarta klänningar är för propra vill vi påminna dig om att du alltid kan lägga till en rolig och personlig touch med vilken färg som helst. Det behöver inte bara vara skor eller stövlar i en annan färg. En snygg halsduk, hårband eller ett halsband elle en häftig flerfärgad handväska kan vara pricken över i:et. 

Att bära svart på sommaren 

Många tycker kanske att svarta plagg inte passar sommartid, men varför inte? Så länge du väljer rätt tyg eller material kan du se helt rätt ut i svart även när solen ligger på. För att mixa upp din look och göra den sommaraktig kan du kombinera den med gymnastikskor eller sandaler och dra tillbaka håret till en enkel hästsvans. 

Hur du matchar en svart klänning utifrån din personlighet och stil

Den bästa makeupen för din svarta klänning 

Att matcha en klänning med accessoarer är inte det enda som en kvinna bör tänka på när hon tänker till den perfekta stilen. Det är också viktigt att vara uppmärksam på vilket smink som ska användas för att framhäva dina drag. 

Den perfekta sminkningen är den som får dig att känna dig bekväm, men här är några idéer som kan hjälpa dig att se ännu bättre ut till din svarta klänning. Glöm naturligtvis inte att applicera en foundation som matchar din hudton. 

När det gäller ögonen kan du välja att vara enkel eller ha en mer dramatisk look, allt beroende på tillfälle och tid på dagen. Passa på att åtminstone använda mascara och en diskret vattenlinje för att ge din look djup. 

Vi rekommenderar nyktra toner för läpparna som går bra ihop med din svarta klänning och låter andra element i din stil att sticka ut. Om du vill åt en mer förförisk stil väljer du en djupt eldig röd färg.

Som du märker finns det många originella idéer som passar din svarta klänning. Få ut det mesta av detta klassiska modeplagg och du kommer att se alldeles spektakulär och iögonfallande ut.