Hur man bäst matchar en marinblå klänning och vilket smink som passar bäst

Trender kommer och går och förändras med tiden och återspeglar varje generations personlighet. 

Under alla år har marinblått alltid varit, fortsätter och kommer förmodligen också alltid att vara en riktig klassiker. Den härliga färgen är en symbol för elegans, värdighet och till och med en prägel av förträfflighet. Helt enklet den perfekta färgen för alla typer av plagg, väskor och accessoarer.

Om du är också gillar marinblått, men tycker att du saknar lite modetips kommer du i den här artikeln att upptäcka hur du kombinerar en marinblå klänning till perfektion, från tillbehör, skor till smink. 

Hur man matchar en marinblå klänning

Till att börja med måste vi betona att det finns olika nyanser av marinblått. Även om det kan verka komplicerat är det viktigt att du lär dig att upptäcka om klänningens blå färg är ljus eller nästan svart, så att det blir lättare för dig att välja de bästa tillbehören, väskor och de perfekta plaggen för din perfekta look. 

Oavsett längd är blå klänningar alltid rätt. Det kan till exempel vara en miniklänning för en utekväll, en mer formell midiklänning för jobbet eller till och med en mycket elegantare galaklänning. Stiltipsen nedan om hur du bär en marinblå klänning gäller för alla dessa, så läs vidare!

Tips om hur du bäst matchar en marinblå klänning och vilket smink du ska ha på dig.

Vilken kavaj, kappa eller jacka passar bäst? 

Om du inte bor på en plats med evig sommarvärme kommer du såklart att ibland behöva välja ett ytterplagg som passar till din klänning. Även under den varma årstiden, när du är ute och festar på kvällen, är det alltid en bra idé att ta med en jacka för svalare stunder. 

Några av de bästa nyanserna av jacka som matchar din marinblå klänning är grått, kamelfärgat, djupt vinrött och till och med vitt om du är ute efter en ultrachic damlook. 

Vilka skor ska du välja? 

Någonting som alla kvinnor tänker på när de klär upp sig är skorna. Oavsett om det du vill ha klackat, ankelstövlar eller bekväma sandaler finns det väldigt många färger och nyanser som passar perfekt till en marinblå klänning.

För en klassisk, diskret kombination kan du välja en beige eller naken nyans som passar din hudton. Och om du vill ha något mer iögonfallande kan du välja neonfärgade skor eller en flirtig fuchsia som är riktigt kul!

Bästa tillbehören

Tillbehör är något som många kvinnor använder för att få en mer personlig stil. Här har du ett bra tillfälle, eftersom med med en marinblå klänning kan accessoarer verkligen sticka ut. 

Smycken som sticker ut mest på en kvinna i den här marinblått är guld, så passa på att ta fram dina mest glänsande halsband och tjusiga armband och bär dem stolt. När det gäller handväskor uppmanar vi dig att kombinera din klänning med en handväska med leopardmönster. När du ser din klädsel i spegeln kommer tror vi att du blir riktigt nöjd med din outfit. 

Makeup som passar till blå klänningar 

Lyckligtvis är blått en färg som passar på nästan alla hudtoner, men det är ändå viktigt att du lär dig hur du använder rätt smink för att matcha din blåa klänning.

Hur man matchar en marinblå klänning trendigt

Läppar 

Att måla läpparna är en viktig del av helhetsintrycket och måste passa bra till ditt ansikte. En kvinna som bär en marinblå klädsel är självsäker och kraftfull, och inget passar bättre än ett djupt eldrött läppstift här. Den röda nyansen framhäver din hud och ger klänningen en bättre balans, oavsett vilken figur du har. 

Ögon

Det sägs att ögonen är själens spegel, och när det gäller mode är ögonen ett perfekt tillfälle att skapa en nyans som matchar din stil. 

Beroende på din ögonfärg kan du använda en jordfärgad ögonskugga eller till och med en djup rosa-lila nyans för att matcha din festklänning. Vi rekommenderar också att du använder en volymgivande mascara för att få dina fransar att riktigt glänsa. Men om du vill ha en mer avslappnad look kan avstå från ögon-make up.  

Kindben 

När det gäller dina kindben är det viktigt att ha en rouge som framhäver din hudton och lyfter fram just kindbenet. Vad vi rekommenderar är att du försöker applicera lite mer än vad du kanske är van vid, eftersom din marinblå klänning kan göra din hudton lite matt och minska dess ljusstyrka. 

Oavsett hur du vill matcha din marinblå klänning eller vilken stil du valt är den här färgen perfekt för alla åldrar och kvinnor. Våga följa våra tips för att se bra ut och haka på nya trender!