Hur man gör en permanent manikyr steg för steg

Nagelförlängning är en av de mest populära skönhetsbehandlingar bland kvinnor. Om du vill spara lite pengar och har rätt verktyg kan du göra denna typ av manikyr hemma på nolltid. Så här gör du steg för steg.

Hur man gör permanenta naglar steg för steg

Att göra en pedikyr eller permanent manikyr hemma är inte svårt när du har allt du behöver. Se till att du har följande verktyg innan du börjar: gellack i din favoritfärg (om du inte har något kan du använda vanligt eller halvpermanent lack), gel primer, topplack, nagelbandsklippare, nagelklippare, nagelfil, UV-lampa, ren aceton, en manikyrpinne av apelsinträ och desinficerande rengöringsmedel. Du kan också inkludera ett fuktgivande polish eller nagelbandsfuktare i kitet.

Upptäck hur man gör en permanent manikyr och de bästa tipsen för perfekta naglar

Innan du börjar med den permanenta manikyren kan du ha målat dina naglar, så du bör ta bort det nuvarande nagellacket med hjälp av bomullsull fuktad med ren aceton. Gnugga den över ytan tills din naturliga nagel syns.

Steg för att göra permanenta naglar:

 • Blötlägg naglarna i en skål med vatten i 2 minuter. På så sätt blir nagelbanden mjuka och det blir lättare att rengöra dem.
 • Torka sedan händerna och fortsätt att rengöra nagelbanden med hjälp av manikyrpinnen och ta bort överskottet med hjälp av nagelbandsskäraren.
 • Klipp naglarna och fila dem till önskad storlek och form. När du är klar använder du den mjuka delen av filen för att jämna ut nagelns yta.
 • Rengör naglarna med hjälp av ett desinficerande rengöringsmedel som tar bort alla spår av smuts.
 • När naglarna är rena applicerar du ett lager primer gel (eller baslack) på ytan av varje nagel. Beroende på vilken tjocklek du vill uppnå kan du applicera ett andra lager.
 • Nu är det dags att applicera gelpolish. Du kan göra vilken teknik du vill (och vet hur man gör), t.ex. naglar med en gradient-effekt eller geometriska former i olika färger, du väljer själv!
 • När du applicerar glasyren på en hand, sätt på UV-lampan och placera den under UV-ljuset i 1 minut tills glasyren torkar. När du är klar upprepar du proceduren med motsatt hand.
 • Om du känner att du behöver applicera ett andra lager gelpolish, gör det och upprepa härdningsprocessen med UV-lampan.
 • Som avslutning applicerar du ett lager överlack och placerar naglarna tillbaka under UV-ljuset.

Så enkelt är det att göra en permanent manikyr! Om du har rätt nagelkit och alla verktyg är det bara en tidsfråga innan du blir expert på den här skönhetsbehandlingen. Snart kan du experimentera med mer avancerade mönster.

Steg för steg hur man gör en permanent manikyr och få perfekta naglar

Hur länge håller permanenta naglar?

En av fördelarna med permanenta naglar är att de kan vara intakta i flera veckor. Det bör dock noteras att om du gör en halvpermanent manikyr med ett halvpermanent lack kan resultatet hålla mycket kortare tid.

Därför är det värt att köpa ett permanent lack av god kvalitet som gör att du kan göra dina naglar perfekta och njuta av dem i 3-4 veckor. Om du dessutom använder ett bra överlack i din manikyr blir resultatet mycket bättre och du kan njuta av dina naglar utan att behöva vara rädd för att lacket ska skadas.

Tips och rekommendationer att följa

För att få dina naglar att se fantastiska och oklanderliga ut har vi förberett flera tips och rekommendationer att följa under manikyren som kan hjälpa dig att uppnå ett bra resultat. Tro oss, dina naglar kommer att tacka dig.

 • Använd produkter av hög kvalitet.
 • Applicera ett fuktgivande lack innan du använder gel primern för att förhindra att nageln torkar ut.
 • Håll händerna återfuktade med hjälp av en olja, kräm eller lotion.
 • Smörj in händerna med solskyddsmedel innan du får UV-ljus.