Vilken parfym använder du?

6 frukter med mest protein

De 6 frukterna med mest protein perfekta för en vegetarisk kost
Frukter anses vara en utmärkt källa till hälsosam näring, rika på vitaminer och mineraler, och de ger ett stort antal fördelar för vår kropp och vår hälsa. Utöver detta finns det många typer av frukt som har ett högt näringsinnehåll eftersom de också är en källa rik på protein.

I den här artikeln kommer vi att berätta om hälsofördelarna med sex frukter som innehåller en bra mängd protein och är perfekta för din vegetariska eller veganska kost.

6 proteinrika frukter för en hälsosam kost

En kost som är rik på frukt och grönsaker är lätt att följa. Tack vare livsmedel som baljväxter, grönsaker och vissa frukter som är en bra källa till protein, kan vi ersätta köttet i vår kost samtidigt som vi ger våra kroppar tillräckligt med näring och protein för att förbli starka och friska.

Studier visar att den rekommenderade proteindosen för män är 0,8 gram per kilo kroppsvikt; och i fallet med kvinnor 0,6 gram. Här nedan ger vi dig en lista över 6 frukter som innehåller protein och som kommer att hjälpa till att ge dig den näring som din kropp behöver.

Avokado

Avokado är en av de bästa livsmedlen om du letar efter vitamin K, vitamin C, B5, B6 och E, samt folsyra och kalium. Förutom dessa ingredienser innehåller den också oljesyra (som olivolja), vilket hjälper till att öka det goda kolesterolet och minska det dåliga kolesterolet och triglyceridnivåerna.
Det har också ett högt fiberinnehåll som bidrar till viktkontroll och rekommenderas starkt för att förebygga hjärtsjukdomar.

Denna mat är läcker och mycket lätt att lägga till i din kost. Den ger kroppen 2 gram protein för varje 100 gram avokado. Den är idealisk för sallader och bäst som guacamole, en av allas favoritmat.

Persika

här har vi en annan av frukterna med ett högt proteininnehåll. 100 gram persikor innehåller ungefär 1,5 gram protein. Det är en utmärkt frukt att förbereda hälsosamma och smakliga recept som sallader och juicer eller kombinera med andra livsmedel som nötter.
Dess hälsofördelar inkluderar antioxidantkraft, dess förmåga att stärka våra ben, hjälpa till att kontrollera blodtrycket, underlätta matsmältningen och bekämpa stress.

Äpple

Äpplen är en utmärkt källa till vitaminer A, C, E, B1 och B2, kalium, kalcium, fosfor och fiber som hjälper till att förebygga förstoppning och reglera matsmältningsfunktionerna. Denna frukt innehåller mycket få kalorier, så den rekommenderas starkt som ett mellanmål om du försöker gå ner i vikt.

När det gäller protein ger ett äpple 22 gram protein per 100. Det är läckert, perfekt att äta på egen hand eller tillsammans med andra frukter. Det används också ofta i sallader, desserter eller för att göra kompott eller pajer, bland andra recept.

Melon

Denna frukt är en utmärkt källa till protein och är rik på vitamin A och C, samt viktiga mineraler för kroppen såsom kalium, magnesium, kalcium och järn.
100 gram cantaloupe innehåller 0,9 gram protein. Dessutom är 90% av det vatten och det innehåller nästan ingen fiber.

Dess fördelar för kroppen inkluderar dess diuretiska och antioxidativa egenskaper som gynnar produktionen av röda blodkroppar och stöder vårt immunsystem.

Papaya

Papaya är en proteinrik frukt som vi inte kan glömma! Denna frukt är en utmärkt källa till vitaminer, särskilt vitamin A och C och den hjälper till att skydda muskelvävnader samt vårt immunsystem.

Dess höga fiberinnehåll hjälper till att kontrollera matsmältningen och rena kroppen. Den innehåller också flavonoider som är kända för att förebygga uppkomsten av hjärt-kärlsjukdomar.

100 gram papaya ger dig 0,5 gram protein. Det är idealiskt för att göra juicer och smoothies eller att äta rå. I vissa latinamerikanska länder används det för att göra traditionella desserter.

Banan

Bananer innehåller 1,3 g protein per 100 gram. Tack vare sitt höga innehåll av mineraler som kalium och magnesium är bananer en av de mest rekommenderade frukterna för idrottare. Eftersom de frigör energi långsamt och hjälper till att förebygga kramper.

Förutom detta är det en favorit ingrediens när man förbereder en mängd olika recept som svampkaka, pannkakor eller bananbröd, Yum!

Tillbaka till blogg