Topplista: Fräscha damdofter

Om du letar efter fräscha damparfymer men inte vet riktigt vilken du ska välja får du nu hjälp på traven! Vi har tagit fram en Topplista med de mest populära fräscha damparfymerna som passar perfekt under sommaren eller semestern till soliga och varma breddgrader. 

Acqua di Parma av Acqua di Parma

En av de mest populära parfymerna när det gäller fräscha dofter är Acqua di Parma (DIVAIN-276). Doften är helt perfekt för de varmare årstiderna. Med noter av rosmarin, lavendel, ambra, jasmin, vit mysk, vetiver, sandelträ och patchouli är det ingen överraskning att kvinnor som gillar denna parfym definierar doften som lätt, fräsch och en suverän sommardoft. 

La Vie Est Belle från Lancôme

La Vie Est Belle från Lancôme (DIVAIN-093) är en ljuvlig feminin doft som faller in i kategorin fruktig-blommig, tack vare sin utsökta och genomtänkta kombination av svarta vinbär, päron, iris, apelsinblomma, patchouli, jasmin, apelsinblomma, vanilj och pralin. Lancôme är redan expert på att skapa dofter som har förmågan att få en kvinna att känna sig som om hon just klivit ut ur en uppiggande sommardusch. 

Fräscha damparfymer som för dig till havet och naturen

Eternity från Calvin Klein

Calvin Klein är en annan expert på att kombinera aromatiska dofter och lyckas alltid få fram verkliga doftupplevelser. Precis så är Eternity (DIVAIN-114), en doft med citrus, mandarin, freesia och salvia som ger en delikat doft som är både fräsch och söt på samma gång. 

Acqua di Gio från Giorgio Armani 

Acqua di Gio eau de parfum för kvinnor från Armani (DIVAIN-159)  anses vara en av de mest populära fräscha parfymerna bland kvinnor. En av anledningen kan vara på grund av de härliga toppnoterna med pion, ananas, viol, bananblad och citron. 

Eau de Rochas från Rochas

Eau de Rochas (DIVAIN-094) är framtagen med fräscha citrusnoter som lyckas ge parfymen en alldeles speciell charm. Den innehåller lime, mandarin, basilika, grapefrukt, bergamott, citron och verbena. Dessutom innehåller den blommiga inslag av narcissus, jasmin och vildros. En doft som rekommenderas speciellt för härliga sommardagar på stranden.  

Lista med de bästa svalkande sommardofterna för henne

Escale a Portofino från Dior

Escale a Portofino (DIVAIN-113) är mer än en blommig doft! Det handlar om en exklusiv eau de toilette från Diors Cruise Collection med citrus i centrum. Toppnoter: bergamott, petit grain, sur lime, mandel, apelsinblomma, enbär, cederträ, cypress, galbanum och mysk. 

Bright Crystal från Versace

Den utsökta doften Bright Crystal (DIVAIN-146) lanserades av lyxiga Versace under 2006 och är en parfym som influeras av blommiga och fruktiga noter. Denna fräscha doft har exotiska inslag av yuzu, granatäpple, lotusblomma, magnolia och pion. Bland basnoterna märks mysk, mahogny och ambra. 

Light Blue från Dolce & Gabbana 

Inom den blommiga och fruktiga doftfamiljen finns parfymen Light Blue från Dolce & Gabbana (DIVAIN-053). Parfymen har blivit en klassiker bland alla kvinnor som söker en ren och fräsch doft för de hetaste sommardagarna eller under semestern vid havet. Den doftar ljuvligt av äpple, cederträ, siciliansk citron, vit ros, bambu, jasmin, ambra, mysk och cederträ. 

Agua Fresca de Rosas från Adolfo Dominguez 

Vi kunde inte låta bli att nämna parfymen vars namn praktiskt taget säger allt. Agua Fresca de Rosas (fräscht rosvatten) från Adolfo Dominguez (DIVAIN-086) är en av de mest populära gällande kategorin“fräscha parfymer” som även innehåller noter av grapefrukt, bergamott, mandarin, liljekonvalj, jasmin och mossa utöver rosorna som garanterat ger dig ett fräscht inslag i din vardag.  

Nu när vi delat med oss av de bästa fräscha dofterna vet du nu hur du kan matcha ditt strålande sommarhumör. Välj några av de bästa fräscha damparfymerna från den här listan och bara njut av tillvaron!