Svart vitlök - Vad är det och vad är det fördelar
Svart vitlök har vunnit en sådan popularitet de senaste åren på grund av dess hälsofördelar att det har blivit en av de mest fashionabla nya ingredienserna som används i recept av professionella kockar och av örtare och hälsokostbutiker som tillskott på grund av dess antioxidanteffekter på kroppen.
Svart vitlök tillverkas genom att utsättas för traditionell vitlök för en process med kemikalie som kallas Maillardreaktion. För att uppnå denna reaktion och färg måste vitlök hållas för en hel månad vid en konstant temperatur mellan mellan 65ºC - 80ºC . Bland det är många fördelar är svart vitlök känt för att hålla vårt hjärta friskt. Om du är fascinerad läsning kommer den här artikeln att berätta allt du behöver veta så läs vidare!
Vad är svart vitlök för?
Svart vitlök är en ingrediens som började användas för Medicinal och hälsa syftar för hundratals år sedan. De intressanta och hälsosamma fördelarna med denna supermat härrör till stor del från dess råmaterial, traditionella vita vitlök.Tack vare sin jäsningsprocess förändrar den färg och några av dess egenskaper som ger positiva hälsofördelar som dess antioxidantegenskaper, förbättras. Smaken på den nya svarta vitlök är också en förbättring jämfört med klassikern vit vitlök Vilket är något starkt och obehagligt.
De flesta av fördelarna med denna "nya" svarta vitlök ligger i det faktum att den har väsentligt aminosyror och antioxidanter. Dessutom innehåller det ett högt innehåll av andra viktiga näringsämnen för att hålla din kropp vid god hälsa, till exempel vitaminer (inklusive B1, B2 och B3 och vitamin C ) och olika mineraler.
Egenskaper hos svart vitlök
Fördelar med svart vitlök
Förutom dess mildare och icke-upprepande smak, Effekterna av svart vitlök på vår hälsa kan vara orsaken till att denna mat har blivit så populär i olika nya recept.- Dess förmåga att stärka immunsystemet hjälp defensiva celler är en av de viktigaste egenskaperna hos svart vitlök. Det kan hjälpa till att förhindra förkylningar och kan skydda mot alla slags infektionssjukdomar.
- Svart vitlök har också en hög fenoler innehåll, särskilt S-allyl-cysteine (SAC), som är starka antioxidanter. Detta minskar oxidativ stress i vår kropp genom att neutralisera fria radikaler som orsakar cellulära åldrande.
- Även om vissa studier avslöjar att vit vitlök är mer fördelaktigt än svart på grund av dess antioxidantnivåer och därför höginflammatorisk kapacitet, svart vitlök är fortfarande mycket användbar när det gäller att kontrollera nivåer av inflammation i kroppen.
- Egenskaperna hos svart vitlök ger den en hepatoprotektiv roll. Denna menas, det kan skydda levern från skada och hjälper det att läka om det har lidit skador.
- En annan av dess stora hälsofördelar är att det skyddar kardiovaskulär system av Minska blodtrycket, för att förhindra början av hjärt -kärlsjukdomar och förbättra blodcirkulationen vilket gör vitlök fantastiskt för hjärthälsa.
- Det hjälper till att kontrollera kolesterolnivåer, medför förhållandet mellan mängden Hdl och Ldl Tillbaka till normala nivåer.
Kontraindikationer
Svart vitlök är en naturlig mat, som kommer direkt från en gemensam jäsningsprocess. På grund av denna svarta vitlök har inte särskilt uttalade kontraindikationer eller biverkningar på hälsan.Som med alla livsmedel, om du har tvivel är det att föredra att föredra Kontakta din läkare direkt. Några av kontraindikationerna av svart vitlök är:
- Förutom alla dess aminosyror, vitaminer och mineraler är det en produkt med en hög jodinnehåll. Därför, om du har problem med sköldkörtel Det är bättre att du undviker det.
- Svart vitlök minskar blodtrycket, så det rekommenderas inte att ta det innan du genomgår kirurgiska ingrepp.
- Inga bevis har visat sig gravida kvinnor och barn Bör dock inte ha det, det är alltid bättre att inte göra det över att göra det och rådfråga din läkare.
- Taggar: Lifestyle