Amaranth: Vad det är, dess egenskaper och bästa recept

What is amaranth and what is it for?

Amaranth anses vara en av de friskaste anläggningsbaserad Mat för människor. Om du inte visste det, var uppmärksam eftersom vi i det här inlägget berättar allt om dessa frön som är så näringsrika och fördelaktiga för din hälsa.

Upptäcka egenskaperna hos amaranth och mest utsökt recept Du kan förbereda dig för att börja inkludera det i din diet.

Vad är Amaranth?

Amaranth är en pseudocerisk, mycket lik quinoa, som har många hälsoegenskaper. Av denna anledning används den i stor utsträckning i matlagning, särskilt i Mexikansk och andra tropiska amerikanska recept.

Det anses vara en av de äldsta grödorna i världen, som går tillbaka mer än 7 000 år. Faktiskt, i Maya eller Aztec -kultur, Amaranth var inte bara en mycket populär mat, utan användes också allmänt i ritualer.

Idag, tack vare talrik hälsa Fördelar och egenskaper Av dessa frön har de blivit en väsentlig del av många dieter.

Amarants egenskaper och hälsofördelar med Amaranthfrön

Egenskaper: Fördelar och kontraindikationer av Amaranth

Amaranth kännetecknas av dess Högt näringsvärde, främst på grund av dess höga innehåll av vegetabiliskt protein, vitaminer, mineraler och folsyra. Det sticker också ut över andra livsmedel eftersom det är glutenfri, Innehåller mycket mer kalcium än mjölk och alla essentiella aminosyror. Av denna anledning är det en mycket rekommenderad mat att inkludera i kosten för coeliacs.

Fördelar med Amaranth

Reglerar matsmältningssystemet

Tack vare dess höga fiberinnehåll, Amaranth hjälper till att reglera matsmältningssystemet och minskar uppblåsthet, gör matsmältningen snabbare och lättare. På liknande sätt kan det också förhindra koloncancer. Det bästa sättet att dra nytta av den här egenskapen är att göra en infusion. Förresten! Ta en titt på vårt inlägg på Egenskaper hos svart te. Upptäck alla dess hälsofördelar och hur du förbereder den.

Hjälper till att hålla dig i form

Amaranth är en viktig ingrediens i kosten för dem som vill hålla sig i form, eftersom den innehåller en stor mängd fiber som ger den mättande egenskaper. Kombinerat med en bra träningsrutin hjälper det dig gå ner i vikt mycket snabbare.

Förbättra mental prestanda

En av fördelarna med att amarant är glutenfri och rik på kolhydrater och protein är att det hjälper till att stimulera hjärnan och förbättra mental prestanda. Det är därför Amaranth ofta rekommenderas för barn och alla de människor som är Mycket aktiv intellektuellt.

Det kan också minska chansen att lida av Neurodegenerativa sjukdomar.

Förbättrar humöret och minskar stress

Amaranth är hög i tryptofan, en essentiell aminosyra som främjar utsöndring av serotonin, bättre känd som lyckahormonet. Dessa frön hjälper därför till att förbättra humöret, bekämpa depression och minska stressnivåerna. Det rekommenderas också starkt för kvinnor med hormonella obalanser Eftersom det hjälper till att reglera hormoner.

Amaranth recept och hur man lagar det

Reglerar blodkolesterol

Denna mat hjälper till att reglera blodkolesterolnivåer, minska dåligt kolesterol och öka bra kolesterol, vilket i sin tur är mycket fördelaktigt för cirkulationssystem. I tillägg, det är antioxidantegenskaper Hjälp till att förhindra hjärt -kärlsjukdomar.

Stärker ben

En av de särdragen i Amaranth är att den har dubbelt så mycket kalcium som mjölk, som liksom andra föreningar som magnesium och fosfor. Detta gör det till en perfekt mat för att stärka muskler och ben. På detta sätt förhindrar det sjukdomar som osteoporos och minskar chansen att Muskelkramper.

Stärker immunsystemet

Tack till zink och selen Den innehåller, Amaranth är en mat som stimulerar produktionen av antikroppar, som stärker immunsystemet.

Kontraindikationer av Amaranth

Amaranth är en av de hälsosammaste maten som finns tillgängliga och det är inte vanligt att den har negativa effekter. Men om du är benägen att allergier, vi rekommenderar att du först konsulterar din läkare. På samma sätt kan en överdriven konsumtion vara en fiberrik mat gastrointestinala symtom såsom buksmärta.

Bästa recept med Amaranth: Hur konsumeras det?

Amaranth är en av de hälsosammaste livsmedel för konsumtion. I själva verket har det betraktats som en Superfood av FAO (Mat och jordbruk Organisation av FN).

Det används i matlagning för både söta och smakfulla rätter.

  • Dessa frön kan användas som spannmål, bara som quinoa. Lägg till den till mjölk, yoghurt eller så kan du till och med göra ditt eget bröd med Amaranthfrön. För frukostar och snacks Det kommer att vara din perfekta allierade.
  • Det är också ett idealiskt tillskott till sallader. Du kan också laga den och lägga till den till grönsak sallader. Om du vill laga den, tillsätt två koppar vatten för varje kopp amarantfrön du lägger till.
  • Ett annat alternativ är att sauté och klä den För att lägga till dina favorit tacos, grönsaker och andra rätter.
  • Amaranth finns i mjöl form och kan användas som förtjockare i såser och för att göra Soppor, bröd, kex eller kakor.
  • Slutligen finns det många andra recept som du kan lägga till Amaranth, till exempel kroketter, auberginer eller fyllda tomater. Det är också mycket vanligt att blanda det med honung i söta recept, och Glöm inte att ta reda på alla Egenskaper hos kunglig gelé Och hur man tar det för att få ut det mesta av sina fördelar.

Nu när du vet hur du får ut det mesta av Amaranths egenskaper, börja inkludera denna grönsakssupermat i din diet och börja göra de bästa hälsosamma recepten!