10 vanligaste misstag i ansiktsvård och hur man undviker dem

10 most common facial care mistakes and how to avoid them

Ansiktsvård är viktigt för att upprätthålla en frisk och strålande hud, men vi gör ofta misstag som kan skada utseendet och tillståndet i vår hud. I den här artikeln kommer vi att berätta om 10 vanligaste ansiktsvårdsfel Och erbjuda dig några tips om hur du undviker dem. Fortsätt läsa och upptäck hur du kan förbättra din hudvårdsrutin!

1. Inte rengöring av ansiktet ordentligt 

Många människor rengör inte sitt ansikte ordentligt, vilket kan leda till ackumulering av smuts, smink och olja. Denna uppbyggnad kan täppa till porerna och orsaka akneutbrott, hudormar och en tråkig hud.

För att undvika detta problem rekommenderar vi att du använder en ansiktsrengöringsmedel som är lämplig för din hudtyp, en gång på morgonen och en gång på natten. En mild men ändå effektiv rengöringsmedel kommer att ta bort föroreningar utan att torka ut huden. Se till att utföra en djup exfolierande rengöring minst en gång i veckan för att ta bort alla ackumulerade rester.

2. Använda olämpliga produkter för din hudtyp

Att använda produkter som inte är lämpliga för din hudtyp kan orsaka irritationer, akne eller torrhet. Till exempel att använda alltför feta produkter på fet hud kan förvärra akneproblem, medan alltför torkning av produkter kan irritera känslig hud. 

Det är mycket viktigt att känna till din hudtyp (torr, oljig, kombination eller känslig) och välja produkter som är specifikt formulerade för dina behov. Om du är osäker, se en hudläkare. Dessutom är det viktigt att läsa produktetiketter och undvika ingredienser som kan vara skadliga för din hud. Att följa dessa tips hjälper dig att förstå hudens behov.

3. Att inte applicera solskyddsmedel dagligen

Att inte använda solskyddsmedel varje dag kan öka risken för solskador och för tidigt åldrande, inklusive fläckar, rynkor, förlust av elasticitet och ännu allvarligare tillstånd som hudcancer. 

Vi rekommenderar att du applicerar solskyddsmedel med en minsta SPF på 30 varje morgon, även på molniga dagar eller när du är inomhus nära Windows. Solskyddsmedel bör vara en väsentlig del av din ansiktsvårdsrutin eftersom den skyddar mot UV -strålar och andra skadliga miljöfaktorer.

4. Överdöpt

Över exfolierande huden kan orsaka irritation, rodnad och känslighet, vilket komprometterar hudens naturliga skyddsbarriär. 

Det är bäst att exfoliera huden 1-2 gånger i veckan, beroende på dina behov och hudtyp. Använd en mild exfoliant och undvik produkter med alltför slipande partiklar. Överväg att använda kemiska exfoliants med AHA eller BHA, som är mindre aggressiva på huden.

5. Inte fuktgivande nog

Att inte fukta huden kan leda till ett tråkigt utseende, uttorkning och bildning av rynkor. Dehydratiserad hud kan känna sig hård och vara mer benägen att irritera. 

För att undvika detta problem använder du en fuktighetskräm som är lämplig för din hudtyp. Hydrering är nyckeln till att upprätthålla hudens elasticitet och glöd. Välj produkter som innehåller fuktande ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller ceramider.

6. Ignorera nacken och décolleTage -området

 Att fokusera bara på ansiktet och glömma nacken och décolleTage kan leda till ett ojämnt utseende och för tidiga tecken på åldrande i dessa områden. 

Gör inte detta vanliga misstag och ta hand om all hud på kroppen. Applicera samma ansiktsvårdsprodukter på din nacke och décolleTage. Dessa områden behöver också rengöring, fuktgivandeoch solskydd. Att inkludera dessa zoner i din dagliga rutin hjälper till att upprätthålla ett ungdomligt och till och med utseende.

7. Ta inte bort smink före sängen


Att sova med smink är ett mycket vanligt misstag som täpper till porerna och orsakar akneutbrott, samt förhindrar hudens naturliga regenereringsprocess under natten. Det är mycket viktigt att alltid ta bort smink innan du lägger dig. Använd en mild makeupborttagare och rengör sedan ansiktet för att säkerställa att ingen rest finns kvar på din hud. Överväg att använda en bifasisk rengöringsmedel för att ta bort vattentät smink och långvariga produkter.

8. Ständigt rör vid ditt ansikte

Att röra vid ansiktet med smutsiga händer kan överföra bakterier, oljor och smuts, vilket orsakar utbrott och andra brister. 

Undvik att röra vid ditt ansikte, och om du gör det, se till att händerna är rena. Det är också viktigt att regelbundet rengöra din mobiltelefon och andra objekt som kommer i kontakt med ditt ansikte. Håll naglarna korta och rena för att minska överföringen av bakterier.

9. Att inte dricka tillräckligt med vatten

Brist på intern hydrering kan resultera i torr, livlös hud som är mer benägen att rynkor. 

Drick minst 8 glas vatten om dagen. God hydrering hjälper till att hålla huden smidig och strålande. Förutom vatten bidrar också vattenrika livsmedel som frukt och grönsaker också till hydrering.

10. Inte följer en konsekvent rutin

Att inte ha en konsekvent ansiktsvårdsrutin kan påverka produktens effektivitet och förhindra att huden drar nytta av dem på lång sikt. 

Vi rekommenderar att du ska etablera så snart som möjligt daglig ansiktsvårdsrutin Det inkluderar rengöring, toning, fuktgivande och solskydd. Konsistens är nyckeln till att se långsiktiga resultat. Kom ihåg att det är mycket viktigt för din rutin att anpassa sig till hudens behov och säsongsförändringar.

 

Att undvika dessa gemensamma ansiktsvårdsfel kan göra en stor skillnad i din hudhälsa och utseende. Kom ihåg att nyckeln är att använda lämpliga produkter, vara konsekvent och skydda din hud från solen. Börja förbättra din hudvårdsrutin idag och njut av strålande och frisk hud!

Om du behöver hjälp med att hitta rätt produkter, tveka inte att kolla in Divain Care's sortiment av dermokosmetik. Vi har produkter som är lämpliga för alla hudtyper!